Geniet van feestdagen met FRTY
Food, Health

Zo kun je genieten van de feestdagen

zonder extra kilo’s aan te komen

Genieten van de feestdagen en zonder extra december kilo’s het nieuwe jaar in!


De decembermaand. Dé maand waarin samenzijn, gezelligheid en lekker eten centraal staat. Maar vaak ook de maand van drukte, stress en vooral veel eten. En waar het dit jaar helemaal afwachten is wat er mag, kan en je zelf wil.

Waardoor het zomaar kan zijn dat je op 2 januari zuchtend besluit dat je het in 2021 toch allemaal anders gaat aanpakken.
Wat als je er deze december voor zorgt dat je geniet en niet met een kater gevoel het nieuwe jaar ingaat? En je niet bij voorbaat al denkt, het gaat mij toch niet lukken?


Om even wat feiten op een rij te zetten:

  • december heeft 5 feestdagen, geen 31
  • van 5 dagen anders of meer eten wordt je niet dik
  • jij hebt de keuze wat je eet en wanneer je eet.
  • En nu vraag je vast of hoe doe ik dat dan? Ik deel hieronder mijn tips met je.

Zorg dat je echt gaat genieten van wat je eet

Zet op papier hoe jij wilt dat deze feestdagen eruit zien


Ik luisterde een podcast van Tony Robbins en zijn vrouw Sage. Hij adviseerde om te gaan bedenken en visualiseren hoe je wilt dat de feestdagen eruit gaan zien. Welk cijfer wil je dat je het kan geven en wat heb je daarvoor te doen? Ik vind dit een super waardevol advies. Hierdoor sta je van te voren stil bij hoe jij wilt dat het eruit gaat zien. En bedenk hierbij dat jij dus in regie bent over hoe je wilt dat het gaat zijn. Ondanks die vervelende schoonmoeder, kinderen die niet meewerken, drukte op het werk etc. Kijk welke elementen jou blij maken tijdens de feestdagen.

Maak een duidelijke eetplanning voor december.
Frty feestdagen plan

De verleidingen zijn overal en natuurlijk mag je genieten. Wist je dat je per dag wel 200 eetkeuzes maakt? Veel hè! Hoe fijn dat je door een planning niet de hele dag hoeft na te denken wat je gaat eten. Plan dus al je dagen, niet alleen de feestdagen!

Eet bewust en rustig tijdens de feestdagen

Zorg dat je echt gaat genieten van wat je eet en je niet zonder nadenken volpropt. Ga rustig zitten, wees je bewust van jezelf en geniet van iedere hap.

Maak keuzes wat je eet

Vind jij het ontbijt het allerlekkerste? Of verheug jij je op de toetjes? Zorg dat je bewust kiest wat jij het lekkerste vindt. En ga niet voor minder dan een 8. Is dat kerstkransje eigenlijk maar een 5? Neem het dan niet! Zorg dat je buiten de feestdagen lekker gezond eet en wees matig met alcohol. Heb je ook meer energie en geniet je optimaal tijdens de feestdagen.

Frty feestdagen bewegen
Beweeg!

Zorg dat je genoeg beweegt! Iedereen weet wel dat je aankomt als je minder calorieën verbruikt dan dat je eet. Ga lekker wandelen of ga voor een kerstrun of een heerlijke work-out. Spreek met jezelf af om iedere dag te bewegen. Dit is ook super fijn om de drukte even te ontlopen en letterlijk dus in beweging te zijn.

Adem in, adem uit.

En tenslotte, adem in, adem uit. Merk je dat het toch allemaal niet helemaal lekker loopt? Wordt je overvallen door de drukte, keuzes of toch wat te veel gegeten? Adem in, adem uit en relax. Neem een paar minuutjes voor jezelf, zet een lekker muziekje op en lach erom. We zijn allemaal maar mens. Jij ook.

Ik wens je prachtige en heerlijke feestdagen! En laat me weten hoe jij geniet van de feestdagen.

Dit is ook leuk..

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.