gezond eten
Lifestyle

Wat is gezond eten?


Had je je voorgenomen om gezond te gaan eten na oud- en nieuw? En hoe gaat het nu in februari met je goede voornemens, lieve FRTY vrouw?

En zeker nu met de lockdown, kids thuis.
Weinig perspectief dat we snel weer alles kunnen doen wat we willen. De uitdaging om gezond te eten maakt dit alleen maar groter.

gezond eten naomi frty

Wat is gezond eten?


Een vraag die jou vast wel eens heeft bezig gehouden. Mij in ieder geval wel. En een onderwerp waar de meningen enorm over verdeeld zijn. Puur eten, flexitariër, vega of vegan? Wat is nu goed en het belangrijkste, wat is goed voor jou?

Eten is heel persoonlijk en daarmee ook wat ‘goed’ eten voor jou is. In één artikel zal ik je niet alles kunnen uitleggen over gezond eten. Ik deel een
aantal basis principes die voor mij werken.

gezond frty


Eet zo puur en onbewerkt mogelijk.
Wist je dat ons uiterlijk wel is veranderd, maar onze spijsvertering nog op dezelfde manier werkt als in de oertijd? Ons lichaam functioneert daarom ook het beste bij puur en onbewerkt eten. Al het fabriekseten zorgt ervoor dat we gevuld worden, maar niet gevoed. En kost ons daarmee energie in plaats van dat het ons energie geeft.


Drink 1,5 tot 2 liter water per dag
Een mens kan langer zonder eten dan zonder water. Ons lichaam bestaat voor zo’n 70% uit water. Water is voor iedere lichaamscel essentieel. Het heeft duizenden belangrijke functies. Bij een tekort aan water worden afvalstoffen onvoldoende uit ons lichaam verwijderd. En dit kan
uiteenlopende klachten veroorzaken.


Eet 500 gram groente per dag
Groente eten is van groot belang. Hierin zitten veel belangrijke vitamines, mineralen en vezels. Hier haalt het lichaam energie uit en zorgt voor een goede darmflora. Varieer en maak er een feestje van op je bord.


Eet 3 stuks fruit per dag
Fruit heeft net als groente een schat aan vitamines, mineralen en vezels. Het is ook brandstof voor je hersenen en een belangrijk voedingsmiddel om ruim van te genieten.


Wat goed is voor mij, hoeft niet goed te zijn voor jou.
Ik vind voeding zo interessant, ik zou er pagina’s over vol kunnen schrijven. Wat heel belangrijk is ondanks deze basisprincipes, dat eten ook heel persoonlijk is. Ieder lichaam is anders, ieder leven
is anders.

Ga ervaren en voelen hoe jouw lichaam reageert op wat je eet. En wil je er meer over weten? Stel je vraag hieronder! Of kijk op mijn website: www.feel-n-leef.nl.

Dit is ook leuk..

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.