FRTY valentijn
Lifestyle

Waarom je juist Valentijnsdag moet vieren

Valentijnsdag. De een vindt het een geweldige dag om de liefde te vieren en de ander kenmerkt het onder commerciele bullshit. Ik kan wat met beide. Want hoewel ik het niet zie zitten om mijn halve huis in roze ballonnen te hullen en het zoveelste beertje met ugly rood hartje in de doos met “ooit gekregen, nooit wat mee gedaan” te mikken, ben ik wel van mening dat je eens aandacht moet schenken aan de liefde.

“We zijn al 100 jaar bij elkaar. Hoezo romantiek?”

“Als ie bloemen meeneemt, vraag ik me af wat hij heeft uitgespookt!”

“Ach, al dat geneuzel!”

Komt het je bekend voor?

Zoete valentijn

Jarenlang was ik de nuchterheid zelve. De eerste keer dat ik zwaar romantisch iets aan valentijn had gedaan, werd ik keihard door een toenmalig vriendje afgewezen. Ik was 16. De tweede keer dat ik poging deed tot Valentijnsdag vieren, bleek ” de liefde van mijn leven” al samen te wonen met zijn “soon-to-be-never-ex”. Ik was 20 en wist helemaal van niets!

Valentijnsdag ging het raam uit!

Dus toen mijn man op mijn 23ste eindelijk op mijn bank belandde, was ik al gehavend en had ik niet zo’n heerlijke ervaring met Valentijnsdag. Ook hij had het al eens meegemaakt en had ook niet zo’n zin in die poespas (mannen!) Ergo: Valentijn ging het raam uit bij ons thuis. Tot mijn oudste dochter een jaar of 9 werd en ons vroeg waarom wij nooit valentijn vieren. Uh… tja, wat zeg je dan tegen een kind vol dromen?

Dus Valentijn it was! Heel voorzichtig gingen we er ” iets” kleins aan doen. Wat bij ons thuis vaak betekend dat we taart eten en wijn drinken ๐Ÿ˜‰ Zonder cadeaus waar je niets aan hebt, zonder romantisch kaarslicht en zonder alle hollywood-achtige taferelen. Mijn kinderen vonden het fantastisch! En langzaam ging ik me realiseren dat het niet zo slecht is om de liefde te vieren.

Hebben we daar echt een Valentijnsdag voor nodig?

Blijkbaar wel! Want ik weet niet hoe het met jou zit, maar ik ben niet zo romantisch ingesteld. Door de beslommeringen van de dag, denk ik niet zo snel aan het vieren van de liefde voor elkaar. Ik moet die was van vorige week nog opvouwen! Nu zijn mijn lief en ik dit jaar 20 jaar samen. Vraag mij niet om een datum, het was toen heel erg koud (dat weet ik nog omdat ik alleen maar danspanty’s – dat zijn netpanty’s – in de kast had liggen en er lag sneeuw brrrrr), ik woonde net op mezelf en was natuurlijk weer bijna te laat op onze date, dus dat heb ik niet opgeslagen. Mijn man gelukkig ook niet. Dus ik vind 14 februari, Valentijnsdag, wel een mooi uitgangspunt! Een dag om even stil te staan bij de liefde die ik voor mijn man en mijn gezin voel. Een dag om herinneringen op te halen en het negatieve los te laten. Ik noem het de APK voor mijn relatie.

Hart smile valentijn FRTY

Want wat hebben we allemaal niet meegemaakt! En hoe lastig ik m soms ook vind, hij weet nog steeds een lach op mijn gezicht te toveren als ik rete chagrijnig door het huis heen loop te denderen. En wanneer ik de trap op loop in de avond en ik hoor een van mijn kinderen hun hart uitstorten bij hun vader, wordt ik er weer aan herinnerd waarom wij samen aan dit avontuur begonnen zijn.

Om alle FRTY’s nu mee te nemen in het vieren van de liefde, of dat nu voor jouw partner, jouw kinderen of jezelf is, komt er de komende week heel wat leuks voorbij op FRTY.nl en onze Social media kanalen. Kijk je mee?

Heb je geen idee hoe je FRTY kunt vinden?

Hoe vier jij de liefde?

Laat het me hieronder in de comments weten.

Liefs, Angelique

Dit is ook leuk..

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.