Lifestyle

The Home Edit op Netflix

Marie Kondo move over! De dames van The Home Edit nemen jouw wereld over

Kleurrijk, geordend en extreem grappig. De afgelopen weken heb ik me als een echte fangirl zitten verkneukelen voor de televisie. Want The Home Edit, een nieuwe serie op Netflix, heeft me 2 keer doen nadenken of het organiseren van mijn huishouden.

The home edit op Netflix FRTY

Het is geen wonder dat alle grooten der aarde met hen willen werken. Van Eva Longoria tot de sprankelende Reese Witherspoon, de dames van The Home Edit worden door heel Amerika gevolgen om hun magische en praktische kijk op het opruimen en organiseren toe te passen. En ik moet zeggen, ik ben geïnspireerd.

Mijn man krijgt de kleding niet eens Kongo-proof opgevouwen.

Dit wil ik serieus ook!

Met een beetje scepsis zette ik, in een verveeld moment, The Home Edit aan. “Heb je weer zo’n kijk-mij-een-lekker-jouw-huis-opruimen-programma”, dacht ik. Leuk om even de tijd te doden en te kwijlen naar de opgeruimde huizen, die in de praktijk nooit zo zullen blijven. Tenminste, niet bij mij in huis. Want kinderen zijn niet zo handig in de Marie Kondo techniek. Mijn lieve zoon presteert het om zelfs van alle netjes opgerolde t-shirts in zijn lade een enorme puinhoop te maken. Mijn man krijgt de kleding niet Kondo-proof opgevouwen. En iedere keer als ik de voorraadkast opruim, is het binnen 2 dagen weer een een chaos. Komodo my ….. 🙀

Design

The home edit Clea en Joanna FRTY

Maar The home edit is anders. Joanna en Clea, twee Amerikaanse moeders, hebben hun krachten gebundeld en een manier gevonden om opruimen en organiseren te bundelen met een mooi design.

En oh… hier word ik dan weer zooooo blij van. En geïnspireerd… en hebberig! Alles wat zij aanraken wordt omgetoverd tot iets pinterest waardigs. Maar het mooie van hun techniek is dat het bruikbaar is. Rommelige keukens worden omgetoverd tot een praktisch gebruiksklare ruimte, waarbij er rekening wordt gehouden met het hele gezin. Kinderkamers worden prachtig en praktisch ingericht, zodat de kamer zowel voor de kinderen als de ouders prettig is. En met de filmrekwisieten van Reese Witherspoon wordt een prachtige “inloopkast” ingericht. Geheel op film. En de tips die zij hierbij geven, zijn toepasbaar voor iedereen. Hint: In doorzichtige bakjes zie je wat je hebt en gebruik je ook wat je hebt. Briljant! Waarom heb ik daar nog nooit aan gedacht?

Labels, labels en nog meer labels

Ik weet dat ik een beetje doorsla. Ik weet ook dat mijn gezin denk dat ik niet goed bij mijn hoofd ben. Maar ik hou vooral van het labelsysteem van The Home Edit. OVERAL prachtige labels op plakken zorgt voor overzicht en duidelijkheid! (Dat zei ik jaren terug toch al lief… laat mij dat nu regelen dan 😉) En daarom hebben zij ook hun eigen “clear labels” ontworpen. Met het prachtige handschrift van Clea. Over jaloers gesproken!

Just see it!

Ben je een beetje een neatfreak zoals ik en hou je van geordend? Of ben je gewoon heel erg nieuwsgierig hoe zij voorraadkast ergernissen oppakken? Kijk dan vooral een aflevering van The Home Edit! Je gaat hier echt geen spijt van krijgen. Hoewel ik niet in sta voor plotselinge ingevingen en aankopen bij de Ikea 😉 na het zien van een aflevering.

Na het kijken helemaal geïnspireerd? The Home Edit heeft ook een aantal boeken uitgegeven.
Je shopt ze hier:

Dit is ook leuk..

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.