Lifestyle

Review: It’s about time planner

Leren plannen met de It’s about time planner

Ik ben zelf geen planner maar de queen of the post-its en chaos! Overal op mijn kantoor liggen briefjes, scrum-blaadjes en ideeën. Het is de vloek van de creatieve mind. Want hoe ik het ook probeer te stroomlijnen en op te ruimen, binnen 2 dagen liggen die papiertjes er weer! Resultaat: dikke vette paniek, want ik ben iets vergeten op te schrijven, een afspraak vergeten of iets vergeten te kopen. It’s about time dus om te plannen.

Dat was vroeger anders. Voordat mijn dochter ziek werd was is gestructureerd en nam ik de tijd om hetgeen wat ik deed met veel aandacht te doen. Ik heb zelfs voor mijn bevalling een praktisch gestructureerd boekje gemaakt voor mijn man met alles wat hij moest doen als ik bevallen was. Tot in de detail. En soms als ik het boekje tegen kom, moeten we er nog om lachen. Maar nadat zij ziek is geworden en bij mij de burn-out keihard toesloeg, is er van plannen niets meer geworden. Niets, noppes, nada. Nou ja… soms dan. Deadlines en projecten kan ik keurig plannen. Maar daar houdt t mee op.

Burn-out

Het is ook niet alsof ik het niet meer heb geprobeerd. Ik heb diverse planners in handen gehad. Met en zonder uitleg. En met en zonder mini-cursus. Maar daar heb ik altijd wel wat over te klagen. Het is te groot, te log, te zwaar, te onpraktisch, te…… ik kan nog wel even door gaan. Maar mijn probleem is tijd! Om alles te kunnen doen wat ik wil doen op een dag, kom ik chronisch tijd te kort. Denk ik.

Ik denk namelijk altijd dat ik te weinig doe. Te weinig bijdraag aan mijn huishouden. Te weinig op het werk, want die 100 projecten hadden best af kunnen zijn. En helemaal te weinig tijd besteed aan dit platform. Waar ik de wildste ideeën mee heb (maak je borst maar nat FRTY’s). Dus hou ik ballen in de lucht om anderen te plezieren. Uiteindelijk zou ik eens goed moeten kijken naar hoe ik dingen inplan en waar de schoen dus knelt. En meer mindfull zijn in mijn werkzaamheden.

Prompt stuit ik op een post van Sanna Prinsen van Make life work. Ik ben geïntrigeerd door haar website en besluit contact op te nemen. Ik wil weten hoe de “It’s about time” planner werkt en hoe deze mij, maar ook jou kan helpen. En na een leuk mail contact stuurt ze mij de It’s about time-planner op.

De belofte

De It’s about time planner beloofd van 2021 mijn jaar te maken. Dat is al heel fijn, want ik heb een lekkere start gemaakt halverwege 2020. Met een beetje mazzel wordt 2021 een top jaar! Daarnaast beloofd het

  • Structuur en overzicht; Nou, als queen of the post-its heb ik van scrummen een hobby gemaakt maar het uitwerken is nog een ding. Dus kom maar op!
  • Rust en ruimte; Oh yes please!!!
  • Inspiratie en motivatie; hoewel ik nooit gebrek heb aan inspiratie in mijn werk, is dit wel heel fijn voor diegene die daar moeite mee hebben
  • Stilstaan en reflecteren; Ik heb zelf ” in beweging vind je de antwoorden” iets uit context getrokken en loop mezelf dus regelmatig voorbij..
  • Dankbaarheid en affirmaties; hiervan kun je denken wat je wil. Maar als ex-nuchterheid herself heb ik wel de kracht ervaren van affirmaties en dankbaarheid.
De planner

Wanneer ik de planner ontvang, valt het me direct op hoe mooi en zorgvuldig deze is ingepakt. Hier is veel aandacht aan besteed. Daar kan menig webshop nog iets van leren. In de doos zitten, naast de prachtig zacht roze planner, een mooi potlood en een gouden gelukspoppetje. Ook mijn tienerdochter is gelijk verliefd op de kleurtjes en ik moet heel hard mijn best doen om het potlood en het gelukspoppetje in mijn bezit te houden 😉

Wanneer ik me later op de avond op de bank installeer en rustig door de planner blader, valt het me op dat de opbouw niet alleen heel mooi is, maar ook heel erg logisch. Sanna start met een heel mooie uitleg over het stappenplan, dat ik direct daarna tegen kom. Vervolgens komt het jaaroverzicht en daarna de agenda.

Stappenplan

Voor het stappenplan moet je jezelf even de rust gunnen om na te denken over de vragen die er worden gesteld. Dat vond ik heel fijn. Ik merk dat ik al het een en ander had gehad tijdens mijn Echt in balans coaching. Maar daarna verzand het weer en als je er niet bewust mee om gaat, val je weer in de zelfde patronen. En dus was ik erg blij met mijn persoonlijke 5 stappen plan op papier. Het geeft mij focus en dwingt mij na te denken over mijn tijd en de tijdindeling. En wanneer je even een mindere dag hebt, kun je altijd even terugkijken naar wat je hebt geschreven.

De stappen:

  1. waar sta je nu?
  2. waar wil je naartoe?
  3. Hoe kom je daar?
  4. Wat moet je hiervoor doen
  5. Actie!
De maandplanning

Nadat ik het bovenstaande had ingevuld, kon ik niet wachten om te beginnen. Kom maar op met die planning!! Lekker praktisch en oplossingsgericht natuurlijk, maar de planner dwingt je om nog een stapje verder te gaan door je weer even stil te laten staan bij de doelen van deze maand. Ik mag me maximaal op 3 dingen focussen…. uh….. wie mij kent ligt nu in een deuk.

Ik focus me namelijk op 400 zaken tegelijkertijd; mijn mails beantwoorden terwijl het eten opstaat, kinderen naar sport brengen terwijl ik me bedenk welke boodschappen ik moet halen om vervolgens met het verkeerde thuis te komen, tijdens een gesprek aan de telefoon heb ik weer 200 nieuwe ideeën opgedaan die ik ergens op moet schrijven.. maar waar is die pen, social media moet ik nog bijhouden en voor die ene deadline heb ik nog het een en ander nodig en en en en zo stuiter de hele dag lekker vrolijk in de rondte. En daar ligt die valkuil! Die 400 dingen tegelijkertijd. En door bewust te kiezen voor 3 aspecten waar je je die maand op gaat focussen, krijg je rust. Ruimte en hopelijk veel minder frustratie.

De weekplanning

Wat een feestje dit! De weekplanning ziet er prachtig uit. Overzichtelijk met genoeg ruimte voor afspraken. Die to do’s en not to do’s zullen voor mij een uitdaging worden.. maar ik hou wel van een uitdaging. Maar het aller, allermooiste van deze weekplanning zijn de ruimtes waar ik mijn affirmatie en mijn dankbaarheid in kwijt kan. Ik zet deze wekelijkse affirmaties al, maar deel ze met mijn coachingsgroep. Door het op te schrijven, kan ik mijzelf gedurende de week aan die affirmatie helpen herinneren. Hierdoor blijft deze veel langer hangen.

Kwartaal reflectie

Na de eerste 3 maanden maak je de balans op. Wat ging er goed? Lig je nog op koers? Aan de hand van het invullen van jouw persoonlijke wiel, kun je de balans opmaken. Heb je deze op dit moment niet nodig? Dan sla je deze over en maak je over 3 maanden de balans van de afgelopen 6 maanden op.

Conclusie

Na het bladeren en het minieme invullen van de 5 stappen ben ik al onder de indruk. Als drukke moeder, werknemer en zelfstandige is het soms echt moeilijk om de tijd te nemen die ik nodig heb voor mijzelf. En ik beloof het mezelf altijd plechtig. Maar uiteindelijk komt het er op neer dat ik in de geringe tijd die ik heb, toch niet als eerste voor mijzelf of mijn doelen kies. Waardoor ik – en dat is persoonlijk – nog wel eens gefrustreerd raak. Ik wil best even stilstaan bij het moment, maar de omstandigheden om mij heen zorgen vaak voor de ruis op de lijn met mijzelf.

Ik hoef niet alle ballen hoog te houden. Niet alles hoeft in mijn hoofd te blijven zweven om op sommige dagen echt dichte mist te veroorzaken. Ik denk daarom dat de It’s about time planner een heel goede tool is om mij te laten focussen op de zaken die ECHT belangrijk zijn.

Gratis cursus “Make it Work”

Als je de planner nu besteld, krijg je gratis en onbeperkt toegang tot de cursus “Make it Work” (t.w.v. €25,-). In deze cursus leer je om jouw planner echt optimaal te gebruiken. Aan de hand van korte video’s neemt Sanna je mee door het 5-stappenplan en alles wat de planner te bieden heeft.

Aan het einde van deze cursus heb je jouw persoonlijke stappenplan ingevuld en weet je waar je komend jaar jouw tijd, aandacht en energie aan wil besteden -en wat je hiervoor moet doen. Dit wordt jouw jaar!

Als 2021 nu geen succes wordt, weet ik het niet meer!

De It’s about time planner is in een limited Edition te koop voor 39,95.

De It’s About time planner kun je hier kopen.

Dit is ook leuk..

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.