Lifestyle

Opgesloten in huis

3 manieren om je toch nog even op te laden

“Fill thy cup”, zegt mijn heldin Oprah. Een advies wat zo veel betekend als dat je eerst goed voor jezelf moet zorgen en jezelf moet voeden met hetgeen jij energie van krijgt. Maar de lieve Oprah geeft geen kinderen en een man, die tijdens een Coronapandemie golf 2 weer bij haar thuis zitten… En na 21.00 uur ook opgesloten in huis zitten.

Dus hoe zorg je er voor dat je je dan wel kunt opladen. Dat je niet gillend gek wordt en je het liefste je partner en kinderen op marktplaats te koop aanbiedt. Ik geeft je 3 manieren die voor mij heel goed werken. En nu weet ik dat ik jou niet ben, maar probeer het eens.. gewoon voor een weekje. Wat heb je, naast je verstand, te verliezen?

1. Laat los, denk om

De meeste mannen hanteren niet onze “mijn huis moet er schoon en netjes uitzien” visie. En net als de tieners in huis, hoor ik vaak van vrouwen dat de uit zichzelf de vaatwasser uitruimen of de was even ophangen er niet in zit. Lieve FRTY’s, het hoofd van een man werkt nu eenmaal anders! Hij vergeet nog wel eens iedereen (en alles) om zich heen. Dat wil nog wel eens tot een aanrecht vol broodkruimels (en de vloer) lijden of rommel op de eettafel. En ook de kinderen hebben van nature niet het ” laat ik mijn kamer even opruimen”-gen. Zeker niet onze tieners.

frustratie opgesloten FRTY

Daar kunnen we ons heel druk over maken, maar wat is het nut? Jij voelt je boos en gefrustreerd. Je echtgenoot haalt zuchtend zijn schouders op, wat tot nog meer frustratie leidt. En de (pre)tieners in huis schreeuwen alleen maar dat je het toch niet begrijpt! Lekker gezellig hoor! Uiteindelijk heb je jezelf hiermee. Ik probeer dit plaatje in mijn hoofd, dat plaatje dat ik heb over hoe mijn huis er uit zou moeten zien: helemaal schoon en opgeruimd en gestructureerd, nu echt los te laten. Het is wat het is. Iedereen moet nu ineens thuis zowel werken als zijn rust kunnen halen. En iedereen voelt zich van tijd tot tijd opgesloten. Dus dan kan de sfeer in huis maar een stuk beter zijn, dan de status van mijn aanrecht. Want een fijne sfeer in huis, zorgt er weer voor dat jij – ondanks alles – beter in je vel zit!

2. Maak een wandeling om je niet opgesloten te voelen

Wandelen is goed voor je. Zeker wanneer je de hele dag opgesloten zit met een verwarming aan en een scherm voor je neus. De hele dag is het schakelen, van medewerker naar juf en van juf naar moeder en naar vrouw van. Jouw hoofd even rust gunnen en een frisse neus halen kan geen kwaad. Sterker nog, de hersenstichting heeft hier een prachtige app voor ontwikkeld.

FRTY opgesloten ruil je pumps in
ruil je pumps in voor een paar wandelschoenen

Plan dus een moment in om even een blokje om te gaan. En je kunt dat gewoon lekker alleen doen. Even jouw eigen gedachten op een rijtje zetten, doelloos bij de buren naar binnen kijken of genieten van de vogeltjes die je om je heen ziet vliegen. Bang dat ze thuis de boel afbreken? Of tieners die steeds appen of ze een hippie mogen? Doe je telefoon lekker uit! Die chaos zie je wel weer als je thuis bent. Nu is het even jouw tijd!

3. Sluit de dag af met een “me-ritueel”

FRTY avondritueel opgesloten
Ik vind het heerlijk om ’s avonds even te ontspannen in bad, zonder mensen om mij heen

Een wat???? Je leest het goed, een me-ritueel. En daarmee bedoel ik niet een indianentooi op je hoofd zetten en 4 rondjes rond de salontafel dansen. Creëer voor je naar bed gaat een moment waarbij je de dag kunt loslaten en even ultiem kan ontspannen. Ga lekker even in bad met een glas wijn, lees nog even een paar hoofdstukken van een heerlijke roman, haal de dag van je gezicht met een heerlijke facial, FaceTime even met je beste vriendin om heerlijk te zeiken over hoe verschrikkelijk het thuiszitten is of blader op bed nog even doelloos in dat nieuwe tijdschrift dat je net hebt ontvangen. Wat voor jou ook werkt om even lekker te kunnen ontspannen en je te kunnen opladen voor weer een volgende dag.

En ook jouw partner zal dat snappen. Echt! Het is al weer diep graven, maar weet je nog die avonden dat wij normaal op de yogamat staan of ons in het zweet werken op de sportschool? Die waren ook voor onze partners een zegen. Eindelijk was er tijd om die thriller te kijken op netflix of die serie die wij AB-SO-LUUT niet wilde kijken. Dus echt FRTY’s, ook hier doe je je opgesloten partner een plezier mee!

En als alles mislukt, heb je altijd nog shop therapie!

Dit is ook leuk..

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.