Lifestyle

Nabewerking is meer dan je lippen voller en je kont dikker maken

Priscilla neemt ons dit keer mee in de wereld van Photoshop

Over het algemeen denkt men bij Photoshop en nabewerking aan een volledige metamorfose van het gezicht en/of lichaam. Het is een hot topic op de Social Media. Filtertje hier, filtertje daar. Weten we zelf nog wel hoe we eruit zien? Gelukkig wordt er steeds meer voor gepleit om jezelf puur te tonen, ook online. 

Maar heeft het bewerken van je foto’s altijd een negatief effect? Nee. Ik vind van niet. Het is namelijk zo dat de basis van de foto goed moet zijn, en hier zorg je als fotograaf toch echt zelf voor. Maar hoe leuk is het om iets wat al mooi is, naar een NOG hoger niveau te tillen? 

Ik vind dat echt mega tof! Het geeft de WAUW factor aan je eindresultaat. En wat bewerk ik dan zoal na? Meestal begin ik met de belichting en de kleurtinten. Zijn er veel schaduwen? Dan haal ik deze weg. Zitten er veel blauwtintent in de foto? Dan trek ik deze eruit. Waarom? Dat laat kleuren beter uitkomen zoals ze daadwerkelijk zijn. Ik ga je hieronder een voorbeeld laten zien.

Ervoor
Erna

Welke programma’s gebruik ik hiervoor? Over het algemeen gebruik ik voornamelijk Adobe Lightroom en Adobe Photoshop. Beide gebruik ik de desktop edities. Je kunt ook de gratis Lightroom app downloaden op je telefoon. Dit werkt ook prima! Het is ook echt leuk om het gewoon is te gaan proberen, kijk is wat deze functies voor je foto doen. 

Vaak krijg ik na een shoot te horen, je hoeft t niet zo na te bewerken hoor! Kost je zoveel tijd. Ja er gaat inderdaad wel zo’n 2 uurtjes in zitten, van het uitzoeken van de foto’s tot aan het na bewerken. Maar ik vind het echt MEGA leuk om te doen, en ik vind het ook zo tof om te zien wat een paar aanpassingen kunnen doen voor je eind product. 

Ik bewerk één foto volledig in de sfeer welke ik wil creëren, deze is vaak licht, fris maar toch ook wel warm.  Deze instellingen sla ik op en gebruik ik voor de gehele shoot. Wel loop ik elke foto na op eventuele oneffenheden, vlekjes, pukkeltjes etc. Deze verwijder ik wel. 

Ben je nieuwsgierig geworden naar mijn werk? Check dan mijn portfolio op Instagram of via mijn website (www.photographybysil.nl/portfolio).

Ik hoop dat ik je een beetje mee heb kunnen nemen in de positieve kant van nabewerking en wat er onder andere bij een fotoshoot komt kijken. Heb je nog vragen of wil je meer informatie over een fotoshoot? Je mag mij altijd even een berichtje sturen!

Priscilla

Ik ben Priscilla 27 jaar oud (en dat op een platform als FRTY;)) errrug jong haha. Woonachtig in Amersfoort samen met mijn vriend. Sinds een jaar of 3, heb ik mijn passie voor fotografie mogen ontdekken. Mijn vlammetje ging er zo hard van branden, dat ik sinds oktober 2020 voor mezelf ben begonnen als fotograaf.

Dit is ook leuk..

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.