Lifestyle

Mevrouw Dalloway; een klassieker opnieuw uitgegeven

Het FRTY leest boek van de maand mei

Jaaaaa, nu het mooie weer weer om een hoekje komt kijken is het tijd om een mooie klassieker uit de kast te halen. Voor de maand mei lezen we het prachtige verhaal van Virgina Woolf: Mevrouw Dalloway. Lees jij mee?

Het verhaal

Op een mooie zomerochtend gaat Clarissa Dalloway de deur uit om bloemen te kopen. Ze is bezig met de laatste voorbereidingen voor het feest dat ze die avond gaat geven. Terwijl ze door Londen loopt overdenkt ze haar leven. Elders in London wordt Septimus Smith, zwaar getraumatiseerd teruggekeerd uit de Eerste Wereldoorlog, geplaagd door hallucinaties. Hun levens kruisen elkaar op verrassende wijze.

‘Op weergaloze wijze schetst Woolf wat het kost om te leven, te laveren tussen aanpassing en zelfbehoud.’ de Volkskrant

Wij zijn heel benieuwd wat jij van Mevrouw Dalloway vind!! Laat het ons weten op de FRTY Leest boekenclub of hier onder in een berichtje.

Virginia Woolf

Virginia Woolf (1882-1941) werd bekend door modernistische meesterwerken als Mrs Dalloway (1925), To the Lighthouse (1927) en Orlando (1928). Haar thematiek en haar vloeiende stijl, die prachtig tot uiting komt in vele monologues intérieurs, zijn van blijvende invloed geweest op de wereldliteratuur.

Je kunt mevrouw Dalloway hier kopen

Dit is ook leuk..

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.