Lifestyle

Mariska’s reis: maak kennis met onze nieuwste blogster Mariska

Je hebt als het goed is al de FRTY podcast met Mariska beluisterd. En we zijn zo blij dat zij haar reis met ons wil delen! Heb je de podcast nog niet geluisterd? Klik dan hier. Het is zeker de moeite waard!

Vanaf deze week kun je elke week een blog van mij verwachten over mijn reis naar mijn droombaan. Tijdens mijn reis vertel ik je over de stappen die ik zet en welke mijlpalen en eventuele obstakels zowel persoonlijk als zakelijk die ik tegen kom. Mijn naam is Mariska en welkom bij Mariska’s reis.

Even voorstellen

Mariska's reis X FRTY

Ik ben Mariska (40+), geboren en opgegroeid in Zaandam en inmiddels woon ik met mijn vriend en dochter van 4 jaar in het dorp Assendelft. Onze dochter gaat net een maand naar school en de tijd dat zij nu op school zit gebruik ik voor het zoeken naar mijn droombaan en ben ik bezig met persoonlijke ontwikkeling, belemmerende overtuigingen doorbreken en mezelf weer terug vinden.

Carrière

Mijn carrière is gestart als klinisch chemisch analist, maar tijdens mijn studie wist ik al dat ik niet in het ziekenhuis zou willen werken. Na mijn opleiding ben ik wel gestart als analist bij een laboratorium. Daar heb ik ruim 8 jaar gewerkt en verschillende functies bekleed. Mijn laatste functie was Customer Service Representative. Toen deze functie mij niet meer voldoende uitdaging gaf ben ik mijn carriere voort gaan zetten in de verkoop buitendienst. Daar heb ik ruim 4 jaar met geweldige collega’s gewerkt. Het was een uitdagende baan en ik ben er van overtuigd dat zo’n functie in je aderen moet zitten. Dat zit het bij mij duidelijk niet. Het resulteerde dan ook in mijn eerste burn-out. 

Die burnout heeft me doen inzien dat dit werk niet bij mij past. Met pijn in mijn hart heb ik toen afscheid genomen van deze werkgever en ben ik de uitdaging aangegaan als Lab specialist. Eigenlijk was mijn functie: Project Officer Lab Equipment and Supplies, zelfs ik brak mijn tong daar over, dus we houden het op Lab specialist ;-). Het was een nieuwe functie en ik kon mijn ei er helemaal in kwijt. Mijn commerciele ervaring combineren met mijn lab ervaring en product kennis. Dit heb ik met veel plezier gedaan gedurende in totaal 8 jaar, waarvan de laatste 2 jaar als manager van een team van lab specialisten. Door een reorganisatie werd mijn team en ook mijn functie boventallig verklaard en moest ik de organisatie gaan verlaten. Dit was in september 2020.

Zoektocht

Ik heb deze kans gezien als DE kans om eens verder te kijken dan het laboratoriumwereldje. Ik heb een loopbaancoach in de arm genomen en met haar ben ik aan de slag gegaan met wat er bij mij past, wat mijn kwaliteiten zijn en ook mijn valkuilen. Wat ik wel en wat ik niet zoek in mijn nieuwe baan. Het is voor mij toen helder geworden dat creativiteit, vrijheid en afwisseling heel belangrijk voor mij zijn. Uiteindelijk heb ik toen besloten om vol voor de patisserie te gaan. Bakken vond ik altijd al leuk en toen ik tijdens een informatiebijeenkomst in de bakkerij stond kreeg ik een warm gevoel van binnen. Dit ging ik doen.

Ik deed de introductie patisserie en was ervan overtuigd: ik ga de patisserie opleiding doen. Ik begon alvast mijn eigen Instagramaccount (@bakingmariska) en ik deelde mijn creaties. Een van de eerste creaties die ik maakte was voor de verjaardag van Charlotte van @charlieskitchen en zo startte ik met het echtinbusiness programma. Ik ging vol voor mijn eigen bedrijf….. Ik vergat even dat ik net mijn baan kwijt was en dat we ook nog Rona (red: corona) hadden.

Volgende week vertel ik je hoe dit verder ging en waar ik nu sta.

Liefs,

Mariska

Mariska volgen? Dat kan via instagram!

Dit is ook leuk..

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.