Lifestyle

Mariska’s reis: blog 2

Mariska is de nieuwste blogster op FRTY.nl en verteld iedere 2 weken over haar reis naar haar droombaan.

Elke 2 weken een blog van mij over mijn reis naar mijn droombaan. Tijdens mijn reis vertel ik je over de stappen die ik zet en welke mijlpalen ik mag vieren en hoe ik obstakels zowel persoonlijk als zakelijk tegen kom en deze overwin.

Mijn vorige blog eindigde ik met het verhaal dat ik vol voor mijn eigen bedrijf ging, maar even vergeten was dat ik net mijn vaste baan verloren had en hier geen aandacht en rouwtijd aan besteed heb. Vandaag vertel ik je wat er in die tijd gebeurd is en waar ik nu sta.

Ingestort

In december 2020, stortte ik in. Ik was OP, had veel migraine aanvallen en ik was mezelf even helemaal kwijt. Dit was toch wat ik wilde, waarom voel ik me dan niet blij, waarom geniet ik er niet van? Ik heb toen besloten om even de rem erop te gooien en tot mezelf te komen. Ik heb een coach in de arm genomen en ben met mezelf aan de gang gegaan.

Burn-Out

In 2012 heb ik een burn-out gehad en ik dacht: Zit ik nu weer in een burn-out? Hoe kan dat nou, ik heb toen toch al met alles gedeald. Dit wil ik niet meer. Ik kwam er uiteindelijk achter dat ik na mijn eerste burn-out eigenlijk nooit helemaal hersteld was en veel te snel terug het werkende leven in gegaan ben. Tijdens mijn sessie bij mijn coach in december kwam naar voren dat er een nog aantal diepgewortelde overtuigingen in mij zitten waar ik mee aan de slag mag gaan. En daar zit ik nu vol in.

Patisserie

Dus ik ging met mijzelf aan de gang en ik ben gaan onderzoeken wat ik nu echt wil. 

En wat doe ik nu met Baking M? (@bakingmariska) en mijn droom om een eigen patisserie zaak te openen? Want dat is wat ik wilde gaan doen, toch? Dat is waar mijn passie ligt toch?….. 

Nee, dit is eigenlijk helemaal niet wat ik wil. Ik ga niet mijn eigen patisserie zaak openen. 

Is dat omdat ik het niet meer leuk vind? Nee!

Is het omdat ik het niet kan? Nee!

Het is omdat ik het ondernemerschap onderschat heb. En omdat ik heel graag part time wil gaan werken. De visie en de plannen die ik voor ogen had zijn niet rendabel. Er zijn zeker manieren om dit wel voor elkaar te krijgen en rendabel te maken, maar is dat wat ik wil, is dat wat ik er voor over heb? Het duidelijke antwoord hierop was: Nee! 

Maar ik stop er niet helemaal mee, want ik vind het gewoon nog veel te leuk om te doen. Maar in beperkte aantallen blijf ik het zeker doen. Dus even geen patisserie opleiding, maar ik blijf wel feestelijke taarten maken in beperkte oplagen.

Hoe nu verder?

De afgelopen maanden ben ik flink met mezelf aan de gang gegaan en ben ik terug gegaan naar de basis. Elke dag een wandeling maken om mijn hoofd te legen. Mijn voeding onder de loep genomen en weer de juiste voeding tot mij nemen. 500 gram groente per dag en 3 stuks fruit. De tijd die ik verder over had gebruikt om stil te staan. Opladen door middel van rust. Middagdutjes en meditaties. En aan de slag met mijn coach. Zo ben ik ook onder hypnose gegaan tijdens een van mijn sessie om mijn innerlijke kind te helen.

Inmiddels ben ik al langzaam weer aan het ontdekken wat ik leuk vind en besloot ook mijn reis te delen op social media. Hier op de blog en op instagram.

Vertel eens; wat wil jij graag lezen op mijn volgende blog? Wil je graag dat ik wat dieper in ga op de sessies die ik heb gehad in mijn persoonlijke ontwikkeling of zal ik mijn hersenspinsels delen over mijn toekomstge baan?

Liefs,

Mariska

https://www.instagram.com/mariskasreis/

(@mariskasreis)

Dit is ook leuk..

3 Reacties

  1. Leuk geschreven Maris! Ik ben heel benieuwd wat de sessies jou tot nu toe hebben gebracht!

    1. Mariska zegt:

      Lief! Hou de site in de gaten. Ergens komende dagen komt de blog over hypnose online!

  2. […] Lees ook Mariska’s vorige blog […]

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.