FRTY thuis werken
Lifestyle

Hou geluid buiten: Wonen aan een speeltuin tijdens Covid

3 tips om thuiswerken aan een druk plein draagbaar te maken.

Het was het eerste waar we voor vielen; de speeltuin pal voor het huis. Oh wat zou dat geweldig zijn, onze – toen nog heel kleine – kinderen kunnen heerlijk buiten spelen en dat zonder dat ik er stress van krijg. Niet wetende dat het geluid van buiten op sommige plekken in huis best lastig kon zijn.

Geen klotsende oksels als de kinderen moeten oversteken. Geen auto’s die veel te hard door een woonwijk crossen. Wonen aan een speeltuin was hemels. Jaren lang stond de voordeur standaard open. Letterlijk! Want vanaf het eerste zonnetje tot diep in de herfst was vooral mijn dochter buiten te vinden met haar vriendinnen.

Dank je wel Corona!

FRTY thuis werken
Gek kon ik er van worden. Gillende kinderen op het plein

En toen kwam Covid. Toen werkte ik thuis, net als jij. En net als ik was je vast heel blij en productief op de momenten dat je jouw kids de straat op kon gooien.… om te spelen. Mijn buurtgenoten ook, maar die kids kwamen naar mijn speeltuin… Voor het eerst had ik last van schreeuwende kinderen. Voor het eerst had ik last van spelende kinderen. En als de ramen open stonden, was het alsof ik IN de speeltuin zat te werken. Het geluid van die onschuldig spelende kinderen was zo overweldigend, dat ik heb overwogen om het huis in de verkoop te doen. Ik had er last van en het leek mijn concentratie niet ten goede te komen. Soms waren er dagen dat ik echt opzag tegen een uur of 11. Want dan was bijna alle huiswerk af en kwamen de eerste kinderen buitenspelen.

Toch heb ik me herpakt. Nu kon ik natuurlijk verhuizen naar een ander deel van mijn huis. Maar het licht in mijn werkkamer is zo mooi! Dus ben ik flink aan de slag gegaan, om mijn werkkamer toch meer “ geluid werend “ te maken.

Geluid demping Tip 1:

Weg met de luxaflex! Hallo iets dikkere vitrage! Iets dikkere raambekleding zorgt voor meer geluidsisolatie. En het staat nog chique ook! En heb ik al het natuurlijke licht nodig voor een productfoto? Dan schuif ik de gordijnen helemaal open.

Geluid demping Tip 2:

Lang leven de action; een vloerkleed voor een prikkie. Laatst had Action voor 29,- een heel mooi stijlvol kleed liggen. Ik had er niet heel veel vertrouwen in, maar heb m toch meegenomen voor in mijn kantoor. En ik moet zeggen, het staat een partij prachtig! EN het dempt het geluid erg goed.

Geluid demping Tip 3

If all else fails… heb ik maar 3 woorden voor je:

noise cancelling headphones!

En dan hoef je er niet eens hele drukke muziek op de draaien. Echt niet! Ik zit heel vaak op kantoor met mijn oortjes in, terwijl ik geen muziekje op heb staan.

En wanneer je een Gaming headset koopt, kun je m ook nog ophouden tijdens een online meeting! Win/win!!

FRTY 3 tips om geluid van buiten ook echt buiten te houden

Maar je kunt ook gewoon je ” oortjes” indoen. Dat houd ook best wat geluid tegen. Wil ik echt knallen, dan luister ik vaak naar concentratie bevorderende muziek. Welke? Dat lees je hier.

Ook een noise cancelling headphone? Ik heb de leukste voor je uitgekozen:

Dit is ook leuk..

1 Reactie

  1. Onschuldig spelende kinderen maken niet zoveel geluid dat jij er last van hebt. Het probleem is dat het ‘schuldige’ kinderen zijn. Beter gezegd, schuldige ouders, die hun kinderen constant laten krijsen en nooit even zeggen dat het wel wat minder kan, zoals het hoort.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.