FRTY Beauty Cotton Spa
Beauty, FRTY TV

Hoe Image mijn huid in een jaar tijd veranderde

Mijn nieuwe besties: Medik8 Crystal Retinal 3 en de Image Iluma Intense Brightning Serum

Ik ben altijd gezegend geweest met een mooie huid. De puistjes die ik in mijn tienerjaren heb gehad zijn misschien op 2 handen te tellen. Maar naar mate ik ouder werd, begonnen de issues met mijn huid. In 2018 begon ik al iets van onrust te merken. Ik dacht al snel even goed bij te smeren en dan zou het wel over gaan. Maar dat bleek toch anders te lopen. Want na het zoveelste smeerseltje gooide ik de handdoek in de ring. Image zou mijn redding zijn.. maar dat wist ik toen nog niet!

Ik ging na een tijdje toch maar naar de Beauty salon. Er was net een nieuwe geopend in het pand in de stad dat ik altijd voor ogen had voor mijn boekenwinkel. Een hele oude droom van mij, die ik ooit nog eens ga verwezenlijken. Maar ik was nieuwsgierig. De Salon zag er fris en vrolijk uit. Professioneel met een mooi interieur, en dat in Zaandam. Dat vond de Heemsteedse in mij fijn! Dus stapte ik voor het eerst Cotton Spa binnen voor een gezichtsbehandeling. Ik had de eigenaresse al via de chat lastig gevallen met mijn facial issues, omdat ik geen idee had welke behandeling ik moest boeken. Maar gelukkig vond ze mij geen zeurpiet (ik blij)

En toen de lockdown

Na een aantal behandelingen gingen we in lockdown. En dus moest ik thuis zelf gaan smeren. Gelukkig had ik geweldig advies gekregen en kon in voort met een aantal producten waaronder mijn geliefde Image Daily tinted moisturizer. Een perfecte dagcrime met SPF 30 EN een tintje dat genoeg dekt om er natuurlijk uit te zien. Ik heb in de afgelopen jaren al heel veel nieuwe producten geprobeerd. Maar ik blijf toch iedere keer terug komen bij deze Image Daily Tinted moisturizer. Voor mijn huid werkt deze toch echt het beste. Hij is er ook zonder tintje. Deze gebruik ik vaak in de zomermaanden. Wanneer ik mijn huid lekker de vrijheid wil geven met zo min mogelijk make-up.

De eerste foto is van begin 2020. Veel roodheid en pigment. De 2e foto is van maart 2021. Nog voordat ik startte met de serums

Zelf smeren ging geweldig. En de huidscan laat ook zien dat ik met thuis producten al een heel eind ben opgeschoten. Mijn huid is minder rood, de puistjes en oneffenheden zijn weg. Maar mijn neus blijft nog wel rood. Daar baalde ik van. Dus stelde Floor van Cotton Spa voor om 2x per dag de Image Iluma intense brightning serum te gebruiken. En ’s avonds nog Medik8 Chrystal Medical 3.

Image intense brightening serum

ILUMA – Intense Brightening Serum bevat een aantal krachtige bloem- en plantenextracten die de huid oplichten, zoals zoethout, moerbei en wilgenschors extract. Daarnaast bevat het verschillende ingrediënten die de tyrosinase blokkeren. Dit is nogal een technisch praatje, maar tyrosinase is het enzym in de huid wat ervoor zorgt dat er een overproductie van pigment ontstaat. Door dit enzym te blokkeren, voorkom je dus dat je pigmentvlekken krijgt. Check!

Deze serum kalmeert ook huidirritaties en vermindert roodheid. En dat wilde ik dus heel graag! De unieke Vectorize-Technology™ in dit serum zorgt ervoor dat actieve werkstoffen over een periode van 48 uur worden afgegeven, voor een optimale werking. Daarnaast zit er heel weinig meuk in. Ook daar word ik dan weer blij van! Aangezien ik zelf echt niet kan uitspreken wat er allemaal in zit, kun je hier kijken. Ik vind het een heel fijn serum. Het lijkt een beetje plakkerig, maar dat trek binnen 3 seconden weg. Helaas is de verpakking wat minder Angelique-bestendig. Na een dag of 10 lag het pomp dopje er al vanaf. Dat kan natuurlijk eenmalig zijn. Dat weet ik niet. Ik kan het wel gebruiken hoor! Maar het kan niet meer dicht, waardoor ik twijfel of alle bestanddelen goed blijven.

Medik8 Chrystal Medical 3

“Er zit een hoge concentratie retinol in, dus begin met opbouwend smeren.” Huh? Wat zit er in? Oh ja, dat stofje waar Eva Longoria altijd zo lyrisch over is in die L’ Oreal reclames. Maar make no mistake.. wat er in die crèmes van L’ Oreal zit is misschien maar een kwart van wat er in deze Medik8 Chrystal Medical 3 zit. Wauw! Ik ben fan! Mijn huid is ineens zo zacht en het lijkt minder gerimpeld op mijn voorhoofd. Nu heb ik sowieso niet veel rimpels.. maar toch, alles wat je nu al weg kunt strijken is meegenomen. Daarnaast lijkt het alsof mijn huid veel minder geïrriteerd is. Nooit meer! Op mijn neus na dan.

Vitamine A van klinische kwaliteit, ook wel retinoïnezuur genoemd, is een uitzonderlijk krachtig huidverzorgingsingrediënt voor een jeugdig uitziende huid. Zeer krachtig en effectief, het kan cellulaire regeneratie en collageenproductie activeren om alle zichtbare tekenen van veroudering te bestrijden. Retinoïnezuur is alleen op recept verkrijgbaar, maar vitamine A is zonder recept verkrijgbaar in de vorm van retinol huidverzorgingsproducten. Retinol heeft vergelijkbare effecten als retinoïnezuur, maar het moet eerst worden omgezet in retinaldehyde en vervolgens in retinoïnezuur om door de huid te worden gebruikt. Vervaardigd met retinaldehyde, vereist Crystal Retinal 6 slechts één omzetting in retinoïnezuur. Dit betekent dat het tot 11 keer sneller resultaten kan produceren die vergelijkbaar zijn met retinoïnezuur dan klassieke vormen van retinol.

De geavanceerde actieve stof is zorgvuldig ingekapseld in een kristalstructuur die wordt afgebroken door de natuurlijke enzymen van de huid wanneer deze topisch wordt aangebracht. Dit zorgt voor maximale stabiliteit en absorptie terwijl de actieve vitamine A geleidelijk in de huid wordt vrijgegeven terwijl u slaapt met minimale irritatie. Gecombineerd met hydraterende hyaluronzuur en huidverzachtende vitamine E, richt Crystal Retinal 3 zich op fijne lijntjes en rimpels voor een gladde en zichtbaar jeugdige huid. In tegenstelling tot andere vormen van vitamine A beschikt retinaldehyde over directe, krachtige antibacteriële eigenschappen. Hierdoor kan het zich richten op acne veroorzakende bacteriën; bevorderen van een gezonde, zichtbaar heldere teint.

Conclusie

Ik hou ze! Ik hou van ze.. Mijn huid voelt een stuk beter aan. Ik ben het trekkerige en droge gevoel helemaal kwijt en ook qua roodheid is het een heel stuk minder. Samen met mijn dag en nacht verzorging is dit echt een aanrader!

Helaas zit er wel een investering aan. Beide serums zijn niet heel goedkoop, maar.. ik ben wel van mening dat je juist in een mooie huid, goede tandverzorging en goede voeding moet investeren. Dat is de basis. Hier moet je het de rest van je leven mee doen. Maar ik kan natuurlijk niet in jouw portemonnee kijken. Ik kan je wel vertellen dat ik zelf maandelijks geld opzij zet voor deze investeringen en dan dus niet naar de Action ga (serieus, ik geef daar altijd veel meer geld uit, dan waar dan ook) of nieuwe schoenen koop.

Ik koop mijn producten altijd bij Cotton Spa. Niet alleen omdat zij om de hoek zitten, zij kunnen mij ook voorzien van de juiste informatie. Ik kan je naar aanleiding van dit verhaal wel linkjes geven waar je de producten kunt kopen, maar ik ben geen beauty en huid expert! Ik vertel je alleen wat voor mij heeft geholpen om gedeeltelijk van de roodheid af te komen.

De producten die ik nu gebruik:

In de ochtend:

  • Image Vital C Cleanser – Heerlijke cleanere, waar mijn huid niet van gaat trekken en ruikt naar sinaasappels
  • Iluma intense Brightening Serum
  • Iluma intense brightening eye cream
  • Image Daily tinted moisturizer SPF 30

In de avond:

  • Ik haal mijn make-up er af met miccelair water – deze zat bij de Goodiebox
  • Image Vital C Cleanser
  • Pixi Glow Tonic
  • Iluma intense Brightening Serum
  • Medik8 Crystal Retinal 3
  • Nachtcreme

Dit is ook leuk..

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.