Het meisje in de witte kimono
Lezen

Het meisje in de witte kimono

Een hartverscheurende roman van de Amerikaanse schrijfster Ana Johns.

In Het meisje met de witte kimono gaan we naar het Japan van 1957. De 17-jarige Naoko Nakamura wijst de man die haar vader voor haar heeft uitgezocht af en volgt haar hart. Ze wil alleen trouwen met de Amerikaanse soldaat van wie ze houdt. Als gevolg van die beslissing wordt ze verstoten door haar familie. De schande van een huwelijk met een buitenlander is te groot. Maar als haar liefde niet terugkeert van een missie en zij zwanger blijkt, kan ze nergens terecht. Haar vader is onverbiddelijk. Naoko mag alleen terugkomen naar huis als ze het halfbloed kind dat ze draagt opgeeft.

Het meisje met de witte kimono is het boek van de maand november! Lees je mee met de boeken club FRTY leest? Hoe? Klik hier. 

Amerika, nu. Tori Kovac zorgt voor haar vader in zijn laatste dagen. Wanneer ze een brief vindt, zet deze haar leven op zijn kop. De brief roept duizenden vragen bij haar op over haar vader, over hun familie en over wat ze dacht te weten. Ze gaat op zoek naar antwoorden, een zoektocht die naar Japan leidt…

Het meisje in de witte kimono is een hartverscheurende roman over een duistere periode in de geschiedenis van Japan.

Ana Johns

 

 

Ana Johns baseert haar bitterzoete verhaal Het meisje met de witte kimono op de ervaringen van haar vader die als Amerikaanse soldaat diende in Japan, waar relaties door beide landen actief ontmoedigd werden en de kinderen uit die relaties nergens welkom waren.

 

 

FRTY Anna Johns

Producten kopen uit dit artikel?

Het meisje in de witte kimono

Het meisje in de witte kimono

Koop hier het boek bij Bol.com Het boek is beschikbaar in: E-book Paperback Luisterboek

Dit is ook leuk..

2 Reacties

  1. Dank voor de tip! Besteld!! 🧡

    1. prachtig boek!! veel lees plezier

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.