Lifestyle

Guilty pleasure: Bridgerton

Mix Desperate housewives met Fifty Shades in een jasje Shondaland en je krijgt Bridgerton

“Uh mam? Wat kijk jij nou?” Voor mij ligt een hele stapel wasgoed, terwijl mijn dochter binnen komt. En ik ben niet zo goed in de was, ik laat dat altijd lekker oplopen totdat ik op zondag avond bedenk dat dat NU weg moet. Inmiddels kan ik het een ritueel noemen. De boys kijken beneden voetbal en ik sluit mij op met was en Netflix. Vandaag staat Bridgerton op!

Downton Abby

Ik had net Downton Abby afgekeken op Amazon Prime en had wel weer zin in iets wat niet van deze tijd was. Maar ja, wat dan. Ik ben gek op Netflix, maar ik weet niet hoe jij dat ervaart… op de tijdlijn van mijn man en kinderen staan dan weer hele andere series die ik nooit kan vinden. Dus al verveeld scrollend door mijn Netflix feed, kwam ik het promofilmpje van Bridgerton tegen.

Bridgerton

Ik was enthousiast. Zoals gezegd had ik net als een bezetene alle seizoenen EN de film Downton Abby zitten bingen (Tijdens het koken, in bad, in bed, tijdens de was.. een heerlijk me-time ritueel). En had ik me zo ongelofelijk zitten amuseren om Violet Crawley, dat ik nog een kostuumdrama aan kon. En boy oh boy! Wat voor een!

De serie speelt zich af aan het begin van ” the social season” in het Londen van 1813. Een periode waarin hertoginnen, graven, markiezen en alle andere Britse adel naar hun Londen-huizen vertrekken om deel te nemen aan die Social Season en hun huwbare kroost te presenteren aan de “Ton”, de Britse High Society.

Het verhaal

Dus wanneer Daphne Bridgerton tijdens het openingsbal wordt gepresenteerd aan de Koningin en zij door de koningin als perfect word aangemerkt, is zij direct de meest belovende debutante. Wanneer zij op de vlucht moet voor een opdringerige graaf, botst ze tegen de mysterieuze Duke of Hastings aan. Een prachtige man, die gezworen heeft om nooit te trouwen of kinderen te verwekken.

FRTY Bridgerton

Heerlijk zoetsappig, hoor ik je nu denken. En dat is ook zo! Maar er is een aspect dat totaal anders is dan dat het in werkelijkheid vroeger was. De cast is prachtig divers. En dan bedoel ik niet de bedienden.

Bridgerton is een heerlijke guilty pleasure. En hoewel de zoetsappigheid er soms vanaf spat, zou ik de serie niet gaan kijken als de kinderen nog lekker om je heen walsen. Hier en daar komen er nog wel eens wat pikante scenes voorbij. Heerlijk voor ons FRTY oog, maar niet zo geschikt voor de kinderen.

Bridgerton is nu te zien op Netflix. En er is al een 2e seizoen aangekondigd..

Dit is ook leuk..

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.