Lifestyle

Go big or go home

Hoe ik van zero naar top ging

Go big or go home, zeg ik vaak tegen mijn gezin. Wanneer mijn kinderen iets willen organiseren of wanneer mijn man een nieuw potentieel product mee neemt van een beurs. Een geweldig gezegde die zo veel betekend als alles uit de kast halen. Alles er uit halen wat er in zit. Want als ik iets heb geleerd in de afgelopen jaren, is dat je veel meer kunt dan je eigenlijk voor mogelijk houdt.

Angelique Jansen
Ik doe graag alles anders..

Op school was ik dat kind dat liever fladderde dan de tafels leerde. Ik moest maar naar de lbo (ja ja, zo oud ben ik 🤣) en dan zou ik maar een goede vent moeten leren kennen. Dan werd t misschien wel wat. Op de Lbo bleek ik toch wat slimmer. Meer potentie te hebben. De directeur, mijn stiefvader en een aantal leerkrachten zagen mijn potentie. En met hard werken, kwam ik wel op die fotovakschool. Dit was het eerste moment dat ik me besefte dat ik meer kon dan anderen altijd dachten.

Trouw maar met een rijke vent, dan wordt het nog wat!

Door verschillende gebeurtenissen is de fotovakschool nooit wat geworden. Helaas. Maar ik zwaaide met vlag en wimpel af van de Grafische school. Trots als een pauw!

Ook in de jaren daarna ben ik vaak voor “dom” uitgemaakt. Knap, lekker koppie, mooieeeeeh tie…. eh, lach. Als ik met een rijke vent ging trouwen kwam alles wel goed. Ik vergeet nooit meer een van mijn stageplekken, waar men mij uitnodigde om het gezicht te worden van het merk. Maar al snel werd ik in die mannenwereld gezien als het “mooie meisje” dat ze wel even gingen koppelen met… Tuurlijk! Maar eigenlijk was dat in die tijd ook heel gewoon. Modellen werden niet voor vol aan gezien en men dacht: “die hoeft alleen maar te lachen op de foto” (ik kan je vertellen dat dat moeilijk is dan ik ooit had kunnen voorzien) en trouwden daarna met een rijke vent. Deze heren dachten mij een plezier te doen.

Dus niet!

Maar daar wilde ik niet aan. Ik deed dingen op mijn manier. En wanneer ik iets in mijn hoofd had, gebeurde het. Ik heb in de afgelopen jaren geleerd mijn intuïtie te volgen, groots te dromen en vooral om in beweging te blijven. Buiten mijn comfortzone, daar zit de groei. Maar met de wetenschap dat alles binnen handbereik is! Alleen al omdat IK geloof dat ik dat wel kan. Go big or go home!

Vanaf het moment dat ik kon werken, heb ik dat gedaan. Ik werkte keihard op mijn zaterdag baantje, ging dansles geven en ging werken achter de bar op de dansschool en kon mijzelf altijd voorzien van financiële stabiliteit. Ik werkte voor wat ik wilde. En bleef daarbij steeds nieuwe dingen leren. Eigenschappen, compassie, vaardigheden. Niets was e gek. En zo heb ik in de loop der jaren veel succesvolle banen gehad, met een goed salaris, zonder noemenswaardige diploma’s. Heb ik mijn eigen bedrijven opgestart en door te observeren en me te omringen met professionals in hun vakgebied weer verder gaan leren en kwam ik er achter dat creëren een van mijn absolute passies is. Heb op mijn 42ste mijn HBO diploma gehaald, ben ik FRTY begonnen met het idee om andere vrouwen te inspireren en geef ik marketing adviezen aan mijn klanten.

Volg je hart, want dat klopt

Go big or go home. Volg je hart, lieve FRTY’s. En wees niet bang om die te volgen. Want Trijntje zingt het al: het avontuur ligt ginds achter de horizon.

En zijn er mensen die het niet snappen? Zeker! Die zal je je hele leven tegenkomen. En waarschijnlijk zitten deze mensen ook nog eens in jouw directe omgeving. Maar hoe erg is dat? Het is toch jouw leven? En ben jij niet de regisseur van jouw leven?

Ik daag je uit om de komende weken jouw dromen te delen met mij. Dan geef ik je in juni de inspiratie om deze te kunnen behalen. Deel jij jouw dromen met ons?

Dit is ook leuk..

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.