hof van doorns en rozen
Lezen

FRTY Leest: Het hof van Doorns en Rozen

Het boek van de maand juni!

Het is juni en dat betekend dat we weer een nieuw boek gaan lezen in de FRTY lees boekenclub! Oh en dit keer is het misschien niet een meest voor de hand liggend genre. Maar hey… daar deden we het voor toch? Om heerlijk samen te lezen EN nieuwe boeken te ontdekken! Het Hof van Doorns en rozen is zo’n boek.

In juni lezen we het Hof van Doorns en rozen. Een prachtig meeslepende fantasy over moed, kracht en veranderingen. Over eigenwaarde en liefde. Ik kan je vertellen dat ik het boek binnen 3 dagen uit had.. het is zwaar verslavend en hier en daar een tikkeltje hot 😉

Het boek

Het boek gaat over Feyre, een 19 jarig meisje dat in armoede leeft. Natuurlijk heeft ze rijkere tijden gekend, maar door omstandigheden is haar familie al het geld wat zij hadden kwijt geraakt en wonen zij in een hut. Omdat er weinig geld is, heeft Feyre zichzelf leren jagen. En jagen kan ze! Maar wanneer ze een verkeerde prooi doodt, verandert haar leven van de ene op de andere dag drastisch. Hoe gaat zij om met deze veranderingen?

Het bos waarin de negentienjarige Feyre woont is in de lange wintermaanden een koude, sombere plek. Haar overlevingskansen en die van haar familie berusten op haar vermogen om te jagen. Wanneer ze een hert ziet dat opgejaagd wordt door een wolf kan ze de verleiding niet weerstaan om te vechten voor de prooi. Maar om te winnen moet ze de wolf doden en daarop staat een prijs. Niet veel later verschijnt er een beestachtig wezen om vergelding op te eisen. Wanneer ze naar het gevreesde feeënrijk Prythian wordt gesleept, ontdekt Feyre dat haar ontvoerder geen beest is, maar Tamlin – een van de dodelijkste, onsterfelijke magische wezens ooit gekend.

Elfiden

Terwijl ze op zijn landgoed verblijft, veranderen haar ijzige vijandige gevoelens voor Tamlin in een vurige passie die elke leugen en waarschuwing over de mooie, gevaarlijke wereld van de Elfiden in rook doet opgaan. Maar een oude, kwaadaardige schaduw groeit over het land, en Feyre moet een manier vinden om het te stoppen of Tamlin en zijn wereld zullen voor eeuwig verdoemd zijn.

Het Hof van doorns en rozen is geschreven door Sarah J. Maas en is het eerste boek ik deze trilogie. Haar eerste boekenserie, De glazen troon is een New York Times-, USA Today- en internationale bestseller. Ze woont in Pennsylvania met haar man en hond. Als geen ander weet zij de werelden en de personages levendig te omschrijven, zodat je vanaf moment 1 diep in het verhaal zit. Het langverwachte 4e deel is net uit en gaat over de zelfde wereld. Maar niet over Feyre.

Voel je vrij om na het lezen ook deel 2 en 3 te lezen.

Zoals gezegd heb ik het boek verslonden. En ben ik nu bezig met deel 2. Ook dit deel zit een plotwending die je even niet ziet aankomen. Benieuwd? Lees dan lekker mee!

Je kunt het boek hier kopen. Het linkje is een betaal link. Je merkt er niets van. Het betekend alleen dat ik een klein percentage van de verkoop van een boek ontvang.

Hoe doe je mee?

Volg FRTY leest op instagram of wordt lid van de FRTY leest facebookgroep. En praat met ons mee over het boek.

Dit is ook leuk..

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.