FRTY De Grisha
Lezen

FRTY Leest: De Grisha serie

En in april komt het 1e seizoen op Netflix

Ik hou van mooie covers op een boek. Natuurlijk ben ik wat dat aan gaat een onwijze nerd, maar zeg nou zelf.. een mooie cover zorgt er toch voor dat jij eerder voor een boek kiest? En zo stuitte ik dus ook op de Grisha serie. De eerste covers waren al mooi, maar de nieuwste… I love!

De Grisha serie is een prachtig geschreven fantasy trilogie. Mysterieus, duister, vol romantiek en met de juiste dosis spanning om je op het puntje van je stoel te laten zitten. Heb je haar weer, zul je denken. Maar deze trilogie is ook echt goed te doen voor iedereen die in eerste instantie niet van fantasy houdt. Je moest toch ook even opwarmen voor het eerste Harry Potterboek?

FRTY De Grisha

De Grisha

Het ooit zo rijke Ravka wordt sinds tientallen jaren in tweeën gedeeld door de Schaduwvlakte; een ondoorgrondelijke duisternis, vergeven van monsters die teren op mensenvlees, ieuw! Het lot van het land is onzeker.

Het verhaal

Alina Starkov is nooit ergens goed in geweest. Maar als haar regiment wordt aangevallen en haar beste vriend Mal zwaargewond raakt, ontwaakt er bij Alina een onbekende kracht die zijn leven redt. Een kracht die het door oorlog getergde koninkrijk voor eens en altijd kan bevrijden. Alina moet alles achterlaten en wordt meegevoerd naar het hof, waar ze getraind zal worden tot lid van de Grisha: het magische elitekorps dat wordt geleid door de mysterieuze Duisterling.

Alina moet de geheimen van de Grisha leren doorgronden nu de toekomst van Ravka in haar handen ligt. In de dreigende duisternis leert Alina niet alleen haar kracht beheersen, maar leert ze ook een kant van zichzelf kennen die ze misschien liever nooit had ontdekt.

Ook netflix is er gek op!

Jaaaaa en voor diegene die liever niet lezen of wachten op de serie, is er goed nieuws. Ook Netflix is gek op De Grisha serie. Afgelopen december kwamen zij met een teaser van de serie Schaduw and Bone.

De Grisha Netflix teaser

De serie verschijnt op 23 april op de streamingdienst, dus je hebt nog ruim de tijd om voor het starten van de serie de boeken te lezen.

Enter the world of Grishaverse!

Dit is ook leuk..

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.