Health

FRTY Fit: Doe een ommetje met de app ommetje!

Samen iedere dag een excuus om geheel Coronaproof een stukje te wandelen

Na een paar donkere dagen wordt het vandaag weer een prachtige dag voor een wandeling. Het zonnetje schijnt, de rijp hangt aan de bomen en de wereld roept ons uit onze huizen. Het is tijd om een heerlijke wandeling te maken met de app ommetje.

Vroeger was alles anders


Vroeger, toen ik in het centrum van Haarlem woonde, deed ik bijna alles lopend. Ook toen ik verhuisde naar Zaandam liep ik dagelijks even een rondje. Destijds was dat met onze hond Max en later met de kids. Heerlijk vind ik dat. 


Maar toen stond ineens ons leven stil. De ziekte van onze dochter veranderde ons leven en lopen en fietsen werd vervangen door een auto. Ook een burn-out en een hernia maakte het wandelen niet makkelijker. 

Inmiddels zijn we een heel stuk verder en heb ik langzaam lopen weer opgepakt. Ik vind het heerlijk. Op mooie dagen krijg ik de rest van de bankhangers ook mee en zoeken we een mooi recreatiegebied of bos in de buurt op. Op minder mooie dagen loop ik een rondje door de buurt of in het park. I love it! En ik slaap er zo heerlijk door!! (Gluhwein smaakt ook lekkerder na een winters ommetje 😉)
Wandelen is echt een onderdeel van mijn dag geworden. Ik voel me lekkerder, relaxter en kan even mijn gedachten op een rij zetten. Hoe fijn is dat.

Volgens de hersenstichting is dagelijks bewegen heel goed voor je hersenen. Je hersenen worden goed doorbloed als je voldoende beweegt. Ze krijgen dan voldoende zuurstof en voeding. Dit zorgt er voor dat jouw hersenen optimaal kunnen functioneren, dat de communicatie tussen beide hersenhelften beter werkt en het maakt nieuwe hersencellen aan.

FRTY fit: ommetje
  • Het verbetert jouw denkvermogen
  • Je slaapt beter
  • Je hebt minder stress en een betere stemming
  • Verhoogd jouw weerstand
  • Minder last van algehele klachten

En daarom wil ik met jou een challenge aan gaan!

Ik daag je uit! Ik doe mee aan Ommetje en ben benieuwd of jij mij kan verslaan. Gebruik de code (NB6EM) en sluit je aan bij: FRTY fit. Download op https://hersenstichting.nl/

Zie ik je in de wandelgroep? Ik zou het super gaaf vinden!

Je kunt de app Ommetje hier downloaden.

Dit is ook leuk..

1 Reactie

  1. […] Wandelen is goed voor je. Zeker wanneer je de hele dag opgesloten zit met een verwarming aan en een scherm voor je neus. De hele dag is het schakelen, van medewerker naar juf en van juf naar moeder en naar vrouw van. Jouw hoofd even rust gunnen en een frisse neus halen kan geen kwaad. Sterker nog, de hersenstichting heeft hier een prachtige app voor ontwikkeld. […]

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.