frty energie
Health

Met deze vijf tips krijg jij meer energie!

Energie voelen? Wat is dat eigenlijk?

vijf tips voor meer energie

Je kent het wel, zo’n dag waarop alles lekker gaat. Uitgeslapen op staan en je hebt zin in de dag. Je doet dingen die je leuk vindt en het lijkt wel of je niet moe te krijgen bent. “Ik zit in een lekkere flow”, hoor ik dan vaak. Dit gevoel is heerlijk en willen
we het liefste elke dag wel.

Er bestaan twee soorten energie. Je fysieke energie en je mentale
energie. Het goede nieuws is dat we op beide veel invloed hebben!

Fysieke energie

FRTY Fysieke energie wandelen

Je fysieke energie heeft te maken met hoe goed je voor je lichaam zorgt en hoe vitaal je bent. Om goed te kunnen presteren heeft je lichaam de juiste voeding nodig. Ons lichaam is bovendien gemaakt om te bewegen en te verbranden. Dan wordt er letterlijk energie aangemaakt.
Levensenergie. Ons lichaam kan heel veel, maar heeft ook herstel tijd nodig. Tijd van ontspanning en een goede slaap zijn hiervoor heel belangrijk.

Mentale energie

mentale energie FRTY

Je mentale energie zegt iets over hoe ‘fit’ je bent in je hoofd. Dit hangt zeker samen met je fysieke energie. Op het moment dat je fysiek geen uitgeblust bent, zal het er ook in je hoofd een stuk minder energiek en positief aan toe gaan. Als je moe bent, is alles lastiger, zie je het somber in en raak je
snel gefrustreerd.

Herkenbaar?


Dingen die je doet geeft mentale energie. Doe jij de dingen die je leuk vindt? Heb je het gevoel dat je ergens aan bij kunt dragen? Dan zul je ervaren dat je hier een mentale boost van krijgt. De manier waarop je over jezelf en je mogelijkheden denkt, heeft veel invloed op jouw mentale gesteldheid.

energie FRTY futloos

‘Ik zit in een lekkere flow’ hoor ik dan vaak

Energiek zijn is dus best wel van veel van factoren afhankelijk. Met deze vijf tips kun je gelijk aan de slag om je energie te verhogen:

  • Drink minimaal 2 liter water per dag en begin ’s ochtends gelijk met twee glazen water. Je lichaam bestaat voor 60% uit water en heeft dit nodig! Met die twee glazen spoel je letterijk de afvalstoffen uit je lichaam voor een energiek begin van de dag!
  • Eet 500 gram groente per dag. In groente zitten zoveel waardevolle vitamines, mineralen en vezels die zorgen voor de juiste brandstof in je lichaam.
  • Beweeg minimaal 30 minuten per dag. Je zet je lichaam letterlijk in beweging en dit zorg voor energie!
  • Zorg voor ontspanning. Ons lichaam is er niet voor gemaakt om altijd in de vijfde versnelling te functioneren. Doe een ademhalingsoefening, mediteer, lees een boek, ga in bad. Alles waar jij maar ontspanning bij ervaart.
  • Doe wat je leuk vindt. Het klinkt simpel en dat is het ook! Op het moment dat je doet wat je leuk vindt, krijg je er energie van en maakt het je blij!

Ik ben heel benieuwd of jij met deze tips aan de slag gaat en wat het je oplevert! Ik vind het super leuk als je me dit laat weten!

Liefs, Naomi

Dit is ook leuk..

1 Reactie

  1. Angelique zegt:

    Hi Naomi,
    Wat heb je dit mooi helder verwoord. Met deze tips kan ik zeker aan de slag. Het zinnetje ‘doe wat je leuk vindt’, triggert mij. Klinkt zo simpel maar doe het maar eens naast alles wat er ‘moet’. Dus goed om eens anders te kijken naar ‘het moeten’ :).

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.