FRTY Hoge hakken
Beauty

Dit moet je doen om van die pijnlijke voeten af te komen

Mogen we eindelijk weer even een avondje “los gaan” en die shiny hakjes uit de kast halen, kun je er geen hele avond meer op lopen! Dat is balen. We hebben het tijdens de lockdown onszelf heerlijk makkelijk gemaakt, dus de office hakjes werden ingeruild voor gympen en sloffen. Ook hier! Met resultaat: verschrikkelijk pijnlijke voeten. Maar vandaag deel ik een tip die ik vaak toepaste toen ik nog de hele dag op hele hoge palen op de dansvloer rondliep te banjeren. Eentje de sinds die tijd, regelmatig mijn leven heeft gered.

Je kent het wel! Je hebt net als een waanzinnige de sterren van de hemel staan dansen en je staat nu aan de bar voor een welverdiend drankje, als die akelige pijn aan de bal van je voet weer op komt spelen. Het liefst schop je jouw mooie glimmende hakken uit, om verder te gaan op blote voeten. In plaats daarvan strompel je, met je borst vooruit en kaken op elkaar, naar een zitplek om daar jouw voeten even bij te laten komen, voor een nieuwe ronde. 

We hebben het allemaal wel mee gemaakt. En of het nu is op die mooie nieuwe dansschoenen, of die killer high heels die je voor die ene speciale gelegenheid het aangeschaft, de pijn van een oncomfortabele hoge hak, is geen pretje! 

Maar wat kun je aan die pijnlijke voeten doen? 

De eerste reactie van vele is om ze zuchtend uit te schoppen en een paar comfortabele platte schoenen aan te trekken. En waarom ook niet! Pijnlijke voeten of lekker comfy.. De platte schoen is helemaal in en de modellen zijn net zo leuk als die killer high heels. Maar het hoeft niet! 

Met deze tip kun jij nu ook een hele avond genieten van een mooie hoe hak. Je plakt je derde en vierde teen vanaf, je grote teen geteld, af met tape of een pleister. Hierdoor zorg je ervoor dat de zenuwen in je voet minder worden bekneld en dat je makkelijker kunt lopen op hoge (dans)schoenen. 

Zoals jullie weten heb ik een voorliefde voor toren hoge hakken. Ik heb al veel tips en trucs geprobeerd om comfortabeler op mijn oh zo geliefde hakken te lopen. Natuurlijk bezit ik wel, hoewel het er maar een paar zijn, lage schoenen. Maar dansen en uitgaan op mijn gympen is toch niet mijn ding. En hoewel het in eerste instantie een beetje gek voelt om je tene af te plakken, zul je er later gen spijt van hebben.

Huidkleurige tape

Ik gebruik zelf altijd huidkleurige tape. Natuurlijk is het helemaal goed als je de discopleisters uit de kast trekt en voor een extra stukje Pezazz gaat, maar met een huidkleurige tape valt het in mijn peeptoes niet op dat mijn tenen uberhaupt zijn afgeplakt. Ik ben me er wel van bewust natuurlijk. Maar daarintegen valt het de rest op dat de hakken zo hoog zijn, dus niemand kijkt echt naar mijn tenen.

Wat merk je na een tijdje?

Ik merk dat er minder druk op een bepaald deel van mijn voet komt, waardoor het prettiger loopt. Na een uurtje lopen op hakken van 12.5 cm, heb ik nog geen merkbare klachten. En ook na het dansen, voelen mijn voeten nog goed! Ik moet zeggen dat ik dit niet had verwacht en dat de twee uur lopen op deze hoge hakken zo een stuk comfortabeler zijn! Ik ben overigens niet geheel pijnvrij. Want hakken van 12,5 cm zijn eigenlijk niet voor alledaags gebruik, dus mijn wreef gaat na een tijdje wel wat opspelen en hier en daar trekt het wat in mijn kuiten. Maar van de bal van mijn voet heb ik geen centje last! 

Dus dames… Haal de leukoplast maar uit de kast en zeg vaarwel tegen die pijnlijke voeten!

Dit is ook leuk..

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.