De meeste mensen deugen
Lezen

De meeste mensen deugen

FRTY leest boekenclub boek van december/januari

Het derde boek wat wij bij de FRTY Leest boekenclub zullen bespreken is ‘De meeste mensen deugen’ van Rutger Bregman. Een heel ander genre, maar wij zijn heel benieuwd wat jullie van dit boek vinden. Op 20 januari bespreken we het boek live via de Facebook groep. Doe jij mee?

Het boek

De mens is een beest, zeiden de koningen. Een zondaar, zeiden de priesters. Een egoïst, zeiden de boekhouders. Al eeuwen is de westerse cultuur doordrongen van het geloof in de verdorvenheid van de mens.
Maar wat als we het al die tijd mis hadden? 

In dit boek verweeft Rutger Bregman de jongste inzichten uit de psychologie, de economie, de biologie en de archeologie. Hij neemt ons mee op een reis door de geschiedenis en geeft nieuwe antwoorden op oude vragen.

Waarom veroverde juist onze soort de aarde? Hoe verklaren we onze grootste misdaden? En zijn we diep vanbinnen geneigd tot het kwade of het goede?


Adembenemend, weids en revolutionair – De meeste mensen deugen herschrijft niet alleen de geschiedenis, maar werpt ook nieuw licht op onze toekomst. 

Over Rutger Bregman

Rutger Bregman (1988) is historicus en schrijver. Zijn werk is in meer dan 30 talen vertaald. Hij schrijft voor het online journalistieke platform De Correspondent.
In 2020 won Rutger Bregman de NS Publieksprijs met zijn boek ‘De meeste mensen deugen’.


De meeste mensen deugen

Paperback

528 pagina’s

€25,-

Koop hier 👈

Dit is ook leuk..

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.