FRTY familie borrel
Lifestyle

De lockdown borrel

Creatief Feestdagen vieren met Corona deel 1: de online familie borrel.

We leven in een gekke tijd. Het merendeel van 2020 zitten we al in lockdown. En je hoeft geen wetenschapper te zijn om je te realiseren dat men daar een beetje gek van wordt. Samen komen, familiefeestjes en een live borrel. Het zit er niet meer in.

Maar hoe vier je nu die gezellige decemberdagen zonder elkaar? Hoe zorg je er voor dat oma ook aangehaakt blijft en dan nog die cadeau’s??
Laten we eens kijken naar alles wat er wel kan. En hoe we er een creatieve draai aan kunnen geven.
FRTY to The rescue

De Online familie-borrel

Online familieborrel

Niets werkt zo op je lachspieren als voor de 30-ste keer je tante te moeten uitleggen dat ze IN de camera van haar smartphone moet kijken, inplaats van de smartphone op haar schoot te houden. “We zien alleen maar je neusgaten!…” Tante zit niet de hele dag in online Zoom-sessies, maar hoe leuk is het als ze wel aanhaakt op een borrel waar ze normaal gesproken niet bij is.

Hoe pak je dat aan?


Het makkelijkste is om een whatsapp of telegram groep aan te maken met iedereen die je bij de borrel wil hebben. Daarna stuur je in die groep een uitnodiging met tijd en datum van de borrel. Je zult zien dat er veel leuke reacties op komen! Zelfs van tante, die geen idee heeft hoe ze daar aan mee moet doen.

Hoe ga je om met een familielid die niet zo online is?


Iedereen heeft wel een familielid die “dat online gebeuren” heel spannend vindt. Maar als ze dat eenmaal zijn gewend en het vertrouwen hebben dat zij niets stuk kunnen maken, vinden zij het vast geweldig! Zo heeft mijn dochter van 11 mijn oma van 92 uitgelegd hoe zij moet videobellen EN moet Whatsappen. Er is een enorme wereld voor oma open gegaan. En als zij het met 92 jaar nog kan leren, dan kan iedereen het. Ga dus van te voren even met haar oefenen. Schrijf het nog even op een briefje of teken stap voor stap de icoontjes of handelingen uit.

De voorpret

De voorpret voor zo’n online borrel is natuurlijk het leukste. Net als op vakantie stippel je uit wat je ongeveer gaat doen tijdens de borrel. Bespreek van te voren met zijn allen wat de doelstellingen zijn en maak een klein draaiboeken. Hou je daar echter niet te strikt aan vast. Je zult merken dat het bij velen vaak alleen maar gaat om elkaar even gezien te hebben. Even te proosten, heerlijk door elkaar heen te kletsen en dan weer uit te loggen.

Een activiteit
Frty borrel yahtzee

Maar ben je wel zo’n lekkere fanatieke familie? Denk dan eens aan een online pubquiz zoals kahoot. Dat hoef je natuurlijk niet zelf te bedenken. Dit kun je allemaal delegeren aan de jeugd 😉. Komt oma niet mee? Of ben je met een kleiner gezelschap? Samen Yatzee spelen, is dan ook erg leuk! Wanneer iedereen zelf de dobbelstenen uit de kast heeft gehaald, spreek je af welk gezin er als eerst aftrapt en wat de volgorde is. Het makkelijke hier van is dat IEDEREEN thuis fanatiek mee speelt, je een duidelijke route hebt (waardoor niet iedereen door elkaar speelt) en je het spel nog kunt volgen.

de borrel

Bepaal wat je wil drinken tijdens de borrel. Is het bij de borrel ieder voor zich? Of stuur je iedereen een leuk borrelpakketje door de brievenbus? De keuze is reuze en voor ieder budget is wel wat te verzinnen. Woon je bij elkaar in de buurt? Dan is het misschien leuk om zelf een pakketje samen te stellen en deze (op 1,5 meter afstand) te bezorgen.

Op de dag zelf
FRTY familie borrel

Jaaaaaa! De dag van de familieborrel is aangebroken. De voorpret wat enorm leuk en vanmiddag organiseer jij een online borrel. Om teleurstellingen te voorkomen, stuur je die ochtend iedereen nog even een herinnering. In iedere familie is er wel iemand die de datum even vergeten is. Hij of zij zal je reuze dankbaar zijn voor de herinnering!
Zorg er voor dat jouw verwachtingen niet al te hoog zijn. Ja! Je hebt er veel voorbereiding op zitten en het plaatje in jouw hoofd is helemaal compleet. Maar online blijft nog steeds geen echte vervanging voor een live ontmoeting. Men is het sneller zat online en nogmaals, sommige familieleden vinden het alleen al leuk om je even gezien te hebben en te proosten op een nieuw, hopelijk Corona vrij, jaar met veel feestjes die we moeten inhalen. Hou je dus niet te strak aan de planning in jouw hoofd en probeer ook hier van te genieten!

Heb jij al iets leuks georganiseerd tijdens deze lockdown? Laat het ons hier onder weten!

Dit is ook leuk..

2 Reacties

  1. […] decembermaand. Dé maand waarin samenzijn, gezelligheid en lekker eten centraal staat. Maar vaak ook de maand van […]

  2. […] een paar hoofdstukken van een heerlijke roman, haal de dag van je gezicht met een heerlijke facial, FaceTime even met je beste vriendin om heerlijk te zeiken over hoe verschrikkelijk het thuiszitten is of […]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.