FRTY de gouden tip om sokken bij elkaar te houden
Lifestyle, Mom-Life

DE gouden tip om jouw sokken bij elkaar te houden

Als er iets is waar ik het minste passie voor voel, is het wel de was. Verschrikkelijk vind ik dat en steevast probeer ik de was van mijn to-do lijst af te snoepen. De was in de machine doen, is nog tot daar aan toe.. maar de was vouwen.. jak! En dan heb ik het nog niet eens gehad over de sokken! 

Sokken, je hebt er altijd 2 van nodig. Twee dezelfde welteverstaan,  tenzij je – net als mijn nichtje – standaard iedere dag als statement elke dag 2 verschillende sokken wil aantrekken. Maar mijn voorkeur gaat uit naar 2 dezelfde sokken. Maar waar blijven die sokken dan als je ze in de was hebt gestopt? 

FRTY de gouden tip om sokken bij elkaar te houden
FRTY de gouden tip om sokken bij elkaar te houden

Happy Sock-home

Wanneer je een “maria-Kondo-meets-the-propperty-brothers-meets-the-home-edit”- compelx hebt net als ik, wil je dat alles in huis klopt. Het huis moet er netjes uitzien en nog stylisch ook (hoewel ik meer praktisch stylish ben). De rommel moet minimaal en bij voorkeur ligt alles in de was als ik de was ga draaien. Niet daarna 😉 

Helaas werkt dat niet altijd zo met opgroeiende kinderen. En dat geeft niet. Ik vertel ze met heel veel aandringende liefde dat hun moeder het in principe heel fijn vind als vuile was in de wasmand ligt en dat de grond echt voor andere doeleinden gebruikt kan worden. Dus die stapels op de grond, niet echt nodig! 

Oeps, I did it again

Maar stiekem hebben ze het niet van een vreemd. Dat mag je ze nooit vertellen overigens, ik zwijg in alle toonaarden. Maar wanneer ik de was heb gewassen en heb gevouwen, blijft er bij mij ook altijd een berg sokken over waar ik tegenop zie. Het sorteren en uitzoeken vergt vaak veel tijd en ik ben druk, dus belanden die ondingen op de sokkenstapel. Tot iemand om 8 uur in de ochtend brult dat zijn sokken op zijn. 

En dan is het tijd voor de sokken memorie. En ik verlies die standaard. Want hoewel we echt matchende setjes vinden, blijft er steevast een hoopje eenlingen over. En daar heb ik al duizenden foefjes voor geprobeerd. Ik heb een “lost-N-Sok” geknutseld, de sokken werden in een apart bakje in de lade gelegd, bleven over in de wasmand. Maar niets hielp. Want die matchende sok kwam niet op miraculeuze wijze terug. Tot ik mijn frustratie uitte bij mijn vriendinnen en een van hen met de meest briljante tip EVER kwam. 

De life-saver

Was de sokken in een BH netje! Whaaa waarom had ik daar niet eerder aan gedacht? Zo blijven je sokken bij elkaar en dat netje kan ook de droger in!  Dus als een malle ben ik opzoek gegaan naar 4 netjes; iedereen in dit huishouden kreeg een eigen netje voor zijn/haar sokken. En na wat gemorrel en gezeur, werkt dit dus echt! Geen discussies meer over “Mam, je bent mijn sok kwijtgeraakt.”

Ik ben geen sokken meer kwijt. Als dat wel het geval is, heb je dus niet 2 dezelfde sokken in een netje gedaan en ligt het onder je bed. 

Het vouwen van sokken gaat ook een stuk sneller. Met 2 tieners in huis is iedereen verantwoordelijk voor zijn eigen netje. Dus het opbouwen is een eitje geworden. En iedereen werkt hier geweldig aan mee. 

Heb jij ook een klusje in huis waar je echt een verschrikkelijke hekel aan hebt? Laat het in een comment weten! 

Dit is ook leuk..

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.