Chartlie’s kitchen FRTY
Food

Boek Review: Charlie’s Kitchen

“Ik ga een boek uitbrengen!!!!” zei ze rete enthousiast. “Een Charlie’s Kitchen boek!” Ik vergeet het nooit meer, ik was net bijgekomen van mijn “Starstruck” girl-crush na een live evenement van Charlotte de Jong.

Echt in Balans

Ik volgde haar al een tijdje, maar had nog niet zo’n behoefte aan een online traject. Hoe zou dat dan in zijn werk gaan? Dat hou ik toch nooit vol? Nou, dat zal vast niets zijn! In mijn hoofd had ik wel een stuk of 30 redenen om niet de online “Echt in balans” te volgen. En daarbij, ik had het druk met mijn eigen bedrijf. Wat wilde ik nu met Hethuishoudenvan.nl en moest ik nu dan toch maar wel in vaste dienst?? Die blokkerende gedachten – zoals ik nu weet – hielpen me helemaal niets.

Lekker eigenwijs

Charlotte de Jong FRTY
tijdens de “echt in business” live sessie

Dus, geheel op zijn Angelique, startte ik precies in de omgekeerde volgorde en volgde ik haar eerste “echt in business” traject. Een online traject waar vrouwelijke ondernemers meer uit hun zaak wilde halen. Na het Écht in Business” startte ik dan toch echt met de “Echt in balans” van Charlies Kitchen en dat was voor mij zelf de start van een transformatie. Een boost in zelfvertrouwen in de vaardigheden die ik al lang bezit en een eyeopener om niet altijd maar alle ballen hoog te hoeven houden. Ik ben goed zoals ik ben! Ha! wie had dat aan zien komen!! (ik in ieder geval niet)

Tijdens het “echt in balans” traject ontwikkelde ik voor mijzelf een routine die voor mij werkt. En uiteindelijk dus ook voor mijn gezin. Ik heb leren doelen te stellen die wel haalbaar zijn, ongeacht een druk bestaan. Ik heb aan Charlotte’s lippen gehangen wanneer ze steeds maar weer – vol enthousiasme – haar kennis probeerde over te brengen aan de groep.

Het boek

En nu heeft Charlotte de Jong van Charlie’s Kitchen keihard gewerkt aan haar eigen boek. En wat voor een boek! Vol enthousiasme schrijft zij over in balans zijn. Over wat voeding voor je kan betekenen en over hoe je vooral op een simpele manier kunt genieten van 3 voedzame maaltijden per dag, die ook nog eens EN lekker EN makkelijk te bereiden zijn. En visueel als ik ben… die foto’s alleen al zorgen voor een knorrende maag en inspiratie om in de keuken te staan.

Balans en genieten

Het boek staat booooooooordevol prachtige recepten die je thuis met gemak kunt maken. En wanneer je denkt dat dit van die echte superduper healthy recepten zijn, waar je je hele voorraadkast op niet voor moet aanleggen. Dan heb je het echt mis. Want, zoals Charlotte dat zelf in haar boek omschrijft “Lekker genieten, want het hoeft niet altijd gezond”.


De recepten zijn niet heel moeilijk en je kunt ei.de.loos. variëren met de ingrediënten. Charlotte geeft je tussen de recepten door, nog mooie praktische tips over hoe je de recepten kunt bewaren en hoe je met een recept kunt variëren.

En ben je bang dat je niets in huis hebt van deze recepten? Geen nood! Charlotte van Charlie’s Kitchen neemt je in het boek ook nog even mee in haar goed gevulde voorraadkast 😉

Ben jij benieuwd naar het boek? Je koopt het boek In de FRTY Favourites shop.

Dit is ook leuk..

1 Reactie

  1. Dat klinkt alsof ik hem eens moet proberen!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.