Pumpkin Spice latte FRTY
Food

Zelfgemaakte Pumpkin Spice Latte

Een perfect drankje voor mooie herfstdagen thuis

Oh wat is de herfst toch mooi rond deze tijd. Alle bladeren zijn aan het verkleuren en sommige bomen nemen nu de allermooiste kleuren aan voordat ze afscheid nemen van hun bladeren. Ik vind het een prachtig gezicht en kan er enorm van genieten. Ik trek er dan ook regelmatig op uit met mijn kamera om de mooiste plaatjes te schieten. En na een heerlijke herfstige wandeling, is het tijd voor iets lekkers. Mijn favoriete drankje van het moment is dan ook pumpkin spie latte.

“Pumpkin spice wat?”, hoor ik je denken. En je ben niet de enige hoor. Tot een aantal jaar geleden had ik er ook niet van gehoor. Maar eigenlijk is het een heerlijke variant op de gewone of hazelnoot latte. Maar dan met pompoenpuree. Ook bij Starbucks in Nederland kun je de Pumpkin Spice Latte halen. Voor een slordige 5,- heb je er al een. Maar hoe fijn is het als je de Latte nu ook thuis kunt maken? En ik durf je te vertellen dat deze variant veel lekkerder is dan bij Starbucks.

Pompoen in een blikje?

Het drankje is al een tijdje een hit in Amerika. Waar je in de supermarkten gewoon een blikje pompoen puree in de schappen kunt vinden. In Nederland kan ik dat niet zo 1, 2, 3 vinden. Dus ga ik altijd voor de reeds in blokjes gesneden pompoen uit het koelschap. Want waarom zou ik moeilijk doen en een hele pompoen te lijf gaan? Ik vind dat altijd best een klus hoor. Heb jij wel een blikje Pumpkin puree gevonden?? Laat je het mij weten??

Wat heb je nodig voor een overheerlijke Pumpkin Spice Latte?
  • Koffie
  • (plantaardige) melk
  • Pompoen puree
  • Speculaas kruiden
  • Suiker, zoetje of honing naar smaak
De puree

De pompoen puree maak ik vaak even tussendoor als ik aan het koken ben. Dit kun je doen door de pompoen eerst te koken of te stomen. Rosteren in de oven kan ook, maar kijk uit dat de pompoenblokjes niet aanbranden. Wanneer de Pompoen zacht is, doe ik deze in de blender (staafmixer mag ook) en blend ik er puree van. Deze puree kun je dus gebruiken voor de Pumpkin Spice latte. Maar ook voor een snelle soep bij de lunch of zoeten met zoetstof ter vervanging van appelmoes ;-).

Hoe maak je de Pumpkin Spice Latte?
  1. Verwarm de (plantaardige) melk in een pannetje. Mijn favoriet, want zo heb je het hele proces zelf in de hand.
  2. Wanneer de melk warm is, voeg je 1,5 lepel pompoen puree toe. Gebruik je een melkopschuimer? Zorg er dan voor dat je de pompoen en de koude melk tegelijk in de opschuimer doet, maar.. roer wel even door voordat je de opschuimer aan zet.
  3. Wanneer je de pompoen door de melk hebt geroerd, doe je het vuur uit. Nu kun je (naar smaak) 1,5 tot 2 theelepels speculaas kruiden toevoegen. Ik gebruik de kruiden van Verstegen.
  4. Roer weer goed door. En maak ondertussen een kopje espresso of iets sterkere koffie.
  5. Koffie gezet? Voeg dan de Pompkin-melk bij de koffie in het kopje. Voeg, naar smaak, suiker of een andere zoetstof toe.

In principe is jouw Pumkin Spice nu klaar. Wil je het extra feestelijk maken? Een toef slagroom met wat cacao er overheen maakt het geheel helemaal af. Niet helemaal ” lijn-proef” maar hey! Je moet wel kunnen genieten van het leven!

Heb jij de Pumpkin Spice Latte al gemaakt? Laat hier onder weten wat je er van vindt.

Liefs, Angelique

Dit is ook leuk..

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.