frty Angelique
Mom-Life

3x waarom moeders niet ziek kunnen worden

Ziek zijn in corona tijden. Wat een uitdaging! Normaal gesproken is het al een enorme onderneming, maar nu, nu we thuis moeten blijven en in zelf quarantaine moeten….

Och je kent het wel; je voelt je al een paar dagen niet top, moe, hoofdpijn en prikkelbaar. Je doet heel hard je best om extra vitamientjes in te nemen. Sinaasappels worden geperst en die extra hap groente naar binnen te proppen. Alles om toch maar niet ziek te worden. Maar jouw lichaam zegt anders. Ondanks al jouw pogingen en de extra superboost bruistabletten, om die verkoudheid en griep te lijf te gaan, word je de volgende ochtend wakker met het gevoel dat je een cactus hebt ingeslikt. 

ziek

KAK! Jouw hoofd is topzwaar en het voelt aan alsof je net de kachel op kernsplitsing hebt gezet. En laten we maar zwijgen over alle andere ongemakken. (Waar onze mannen overigens geen enkele moeite mee hebben om dat 3x per minuut ten toon te spreiden)

Jawel.. je bent ziek! Je moet nu verplicht thuis blijven. Ondanks dat je weet dat je geen Corona hebt, moet je aan de test! Verplicht.. en de rest van het huishouden moet ook thuis blijven. Dubbel kak! Want nergens in huis is er een plekje vrij dat je voor jezelf kunt claimen.

5 redenen waarom je niet ziek kunt worden als je moeder bent

1. Kinderen maakt het niet uit of je ziek bent! 

Dat klinkt lullig, maar als we eerlijk zijn is dat best waar. Mijn dochter probeert altijd rekening te houden met haar zieke moeder. Onze puber voorziet me van extra zoete waterlimonade. Maar heeft soms ook gewoon aandacht nodig. Kinderen moeten uiteraard ook wat te eten hebben, voordat ze naar bed gaan. En mogen jouw kids wel naar school? Dan moeten de lunchboxjes gevuld worden. Tanden moeten worden gepoetst en voor dat ze naar school gaan moet je ze achter hun broek aan zitten. Heb je een baby of een peuter? Dan zit je vast ook nog met vieze luiers.. succes als je kotsmisselijk bent! 

2. Het huis moet nog schoon!

opruimen is is a bitch

Niemand ruimt ook maar iets op in huis. Natuurlijk hebben wij het “takenbord”. Maar kinderen ruimen het nooit op zoals jij dat graag ziet. Nou ja, een enkeling daargelaten.. Maar zeker als je ziek bent, wil je graag op een schone wc zitten. En een schoon aanrecht. Maar niemand die dat even schoon maakt voor je! Oh en dan heb ik het nog niet over de kruimels rond de eettafel. Die lijken te vertienvoudigen op het moment dat je zelf niet heel lekker bent. Mijn persoonlijke strijd is toch altijd met de wasmand die altijd vol lijkt te zitten. Dat terwijl zoonlief komt vertellen dat hij net de laatste onderbroek uit de la trekt. Chapeau voor zoon dat hij er überhaupt aan denkt dat hij een schone onderbroek aan moet trekken… 

3. De dokter komt niet bij je kijken als je ziek bent. 

Oh wat mis ik soms de dagen dat doktersafspraken op magische wijze uit de lucht kwamen vallen. Uiteraard was dat allemaal door mijn moeder, maar toch.. je was ziek en kon naar de dokter. Die gelijk tijd voor je scheen te hebben en je naar huis stuurde met een kuurtje. Alles ging op magische wijze lekker vlot. Zonder drie kwartier wachten omdat het spreekuur uitloopt. Zonder ruzie met de apotheek over de voorgeschreven medicatie. Dat is nu wel anders. Want de dokter komt gewoon niet meer. In plaats daar van hang je aan de telefoon met de GGD voor een afspraak voor een coronatest. Wat als je mazzel hebt vrij vlot mag en sluit je – lamlendig als je je voelt- achteraan in de rij bij een teststraat…. Om over dat wattenstaafje in je hersenpan maar niet te spreken…

Dat kopje thee zet zichzelf niet

En dan neem je, na een drukke dag, ’s avonds even tijd voor jezelf. Koortsig, moe en lijkbleek installeer je jezelf op de bank met een dekentje. Terwijl manlief nog even naar het nieuws kijkt, pak je de ipad om toch even stiekem naar een feelgood programma als “ Say Yes tot the Dress” of de bouwbroers te kijken. En je hoest nog even flink de longen uit je lijf… Maar naast je, zie je uit je ooghoek geen beweging komen. En dat is geen onwil. Dat weet je ook wel.. soms.. Maar het zou zo lief en zo fijn zijn als hij in beweging zou komen en even een liter thee zou zetten.. 

Dit is ook leuk..

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.